Prăjitura Basbousa. Rețeta tradițională din Orientul Mijlociu. Ingredientul secret a fost dezvăluit  

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Prajitura Basbousa
Prajitura Basbousa

Prăjitura Basbousa. Rețeta tradițională din Orientul Mijlociu. Ingredientul secret a fost dezvăluit. Basbousa este o prăjitură dulce tradițională din Orientul Mijlociu originară din Egipt, deși este populară și în alte țări. Este fabricat dintr-un aluat de gri și gătit într-o tigaie, apoi îndulcit cu apă de flori de portocală, apă de trandafiri sau sirop simplu și de obicei tăiat în forme de diamant.

Prăjitura Basbousa. Rețeta tradițională din Orientul Mijlociu. Ingredientul secret a fost dezvăluit. Ingrediente

400 g griș

150 g zahăr

1 pliculeț praf de copt

100 g fulgi cocos

2 ouă mari

150 g unt

250 g iaurt

esenta vanilie

100 g migdale

un praf de sare

 

Pentru sirop:

400 g zahar

500 ml apa

1 lingurita zeama de lamaie, proaspat stoar saun plic zahar vanilinat

 

 

Prăjitura Basbousa. Rețeta tradițională din Orientul Mijlociu. Ingredientul secret a fost dezvăluit. Cum se prepara

 

Grișul, zahărul, praful de copt, sarea și fulgii de cocoș se pun într-un bol încăpător. Amestecă ușor pentru a se omogeniza compoziția. Într-un alt bol se pun ouăle, iaurtul și esență de vanilie. Mixează bine până la omogenizare și adaugă peste acestea ingredientele uscate. Adaugă compoziția într-o tavă unsă din belșug cu unt și las-o la frigider timp de două ore.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitura Basbousa. Rețeta tradițională din Orientul Mijlociu. Ingredientul secret a fost dezvăluit, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Sharlotka cu mere. Rețeta rusească a unui desert pufos și suculent 

 

Scoate prăjitură, tăi-o cu un cuțit în pătrățele sau romburi și adaugă în centrul fiecărui pătrățel câte o migdală. Coace apoi totul la cuptorul încins la 190 de grade Celsius timp de 40 de minute.  

 

Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitura Basbousa. Rețeta tradițională din Orientul Mijlociu. Ingredientul secret a fost dezvăluit, s-ar putea să îți placă și rețeta Mannik, rețeta tradițională a tortului din griș, un deliciu simplu și rapid: Se topește în gură!

 

Pentru sirop, se pune la fiert apă, zeamă de lămâie, zahărul și zahărul vanilinat. Siropul se fierbe până când zahărul se dizolvă complet.  Când prăjitură s-a copt, toarnă siropul peste această și mai coace-o timp de 15 minute. coate prăjitură din cuptor și las-o să se răcească la temperatura camerei. Servește-o rece, alături de o cană de cafea sau de ceai. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel