Franța. Campania de VACCINARE anti-COVID începe în ultima săptămână din decembrie

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Jean Castex
Jean Castex

Campania de vaccinare contra COVID-19 în Franţa va începe ''în ultima săptămână din decembrie dacă sunt întrunite condiţiile'', a anunţat miercuri premierul francez Jean Castex, informează AFP.  

Castex a condiţionat lansarea vaccinării de autorizarea de către Agenţia Europeană pentru Medicamente, ''aşteptată pentru 21 decembrie'' şi de un aviz al Înaltei autorităţi de sănătate franceze.

Această primă fază a campaniei de vaccinare vizează persoane expuse riscului de infectare şi se va desfăşura pe durata a 6-8 săptămâni, pentru a ţine cont de perioada de 21 de zile între prima vaccinare şi rapel, a adăugat şeful executivului francez, care a prezentat în faţa parlamentului strategia guvernamentală.

Într-o etapă ulterioară, va fi propusă vaccinarea a ''aproape 14 milioane de persoane ce prezintă un factor de risc legat de vârstă sau o patologie cronică şi a anumitor lucrători din domeniul sănătăţii''.

Restul populaţiei nu va fi vizată decât într-o a treia etapă, ''la finalul primăverii''.

De asemenea, Jean Castex a subliniat că ''debutul campaniei de vaccinare nu va marca finalul epidemiei'' şi că măsurile de izolare ar trebui să continue în următoarele luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel