Aceste alimente stimulează metabolismul. Iată ce trebuie să mănânci dacă vrei să slăbești!

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Aceste alimente stimulează metabolismul. Iată ce trebuie să mănânci ca să slăbești. Sursa foto: freepik.com
Aceste alimente stimulează metabolismul. Iată ce trebuie să mănânci ca să slăbești. Sursa foto: freepik.com

Accelerarea metabolismului contribuie la pierderea kilogramelor în plus. Dar ce alimente să alegi pentru o dietă metabolică?

Metabolismul este un set de procese prin care corpul transformă tot ceea ce mănânci sau bei în energie. Corpul uman transformă caloriile și oxigenul în energia necesară pentru funcționarea normală a mușchilor, a creierului și altor organe.

Poți accelera metabolismul cu o dietă potrivită. Pentru asta include în meniu alimente bogate în proteine, grăsimi sănătoase și fibre alimentare.

Iată  alimentele care stimulează eficient metabolismul

Migdale și alte nuci.  Migdalele, nucile și alunele sunt surse excelente de calciu, magneziu și fibre alimentare, care ajută la pierderea în greutate. De asemenea, sunt bogate în grăsimi sănătoase care accelerează metabolismul. Acest produs trebuie consumat în forma sa naturală: fără nuci prăjite sau sărate, cu ciocolată sau zahăr! 

Vrei să slăbești câteva kilograme fără efort? Mizează pe castraveți!

Carne albă de pui. Pieptul de pui este bogat în proteine ​​și vitamina B2. Carnea albă este ușor aspră, așa că trebuie mestecată bine, ceea ce creează o senzație de sațietate pentru o lungă perioadă de timp. 

Ton. Proteine, fier, acizi omega-3, toate se găsesc în ton. Carnea de ton favorizează rapid sațietatea și conține, de asemenea, vitaminele B6 și B12, care îmbunătățesc digestia și ajută la combaterea stresului. 

Cafea. O băutură tonică crește metabolismul cu 5-8%, ceea ce reprezintă o pierdere medie de 100 de calorii. Bea cafea fără zahăr, lapte și caramel. Și nu mai târziu de ora 16.

Poftești mereu dulciuri, dar vrei să te menții în formă? Încearcă aceste rețete ușoare și delicioase

Scorțișoară. Un alt superaliment, scorțișoara conține aldehidă cinamică, un flavonoid care nu doar că accelerează metabolismul, dar stimulează și absorbția carbohidraților de către celule. În plus, acest condiment are un conținut ridicat de fibre alimentare. Scorțișoara este cel mai bun ajutor pentru diabetici.

Varză. Broccoli, kale și varza chinezească sunt bogate în vitamina C, despre care se știe că reduce foamea și crește activitatea fizică. Vitamina C stimulează sinteza proteinelor și producția de noradrenalina, un hormon responsabil cu eliminarea depozitelor de grăsime.

Lămâie. Sucul de lămâie menține nivelul glicemic, ceea ce înseamnă că reglează apetitul. În plus, acest fruct normalizează echilibrul acido-bazic, care este necesar pentru un metabolism eficient. Adaugă niște suc de lămâie în apă și veți obține o băutură excelentă de slăbit.

„Spune-mi ce mănânci și la ce oră”: Iată testul care verifică dacă obiceiurile noastre alimentare sunt corecte, conform unui profesor medic

Brânză de vaci. Are un conținut scăzut de grăsimi, oferind organismului calciu și proteine. Cașul contribuie la eliminarea rezervelor de grăsime și stimulează metabolismul de bază. În plus, acest produs lactat potolește foamea mai bine decât iaurtul. Brânza de vaci este excelentă pentru desert sau o gustare între mese.

Piper picant. Piperul conține capsaicina, o substanță care arde grăsimile și carbohidrații. Capsaicina determină creșterea temperaturii, iar în același timp organismul produce mai multă energie. 

Amestecă iaurt și semințe de in pentru a slăbi. Combinația perfectă pentru o siluetă de vis | VIDEO

Ouă. Încearcă să consumi două ouă o dată pe săptămână, la micul dejun. Ouăle creează rapid o senzație de sațietate și ajută la întărirea mușchilor. Acesta este un produs proteic excelent care accelerează arderea grăsimilor. Ouăle fierte sau omleta sunt ideale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel