Poftești mereu dulciuri, dar vrei să te menții în formă? Încearcă aceste rețete ușoare și delicioase

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Poftești mereu dulciuri, dar vrei să te menții în formă. Încearcă aceste rețete ușoare și delicioase. Sursa foto: freepik.com
Poftești mereu dulciuri, dar vrei să te menții în formă. Încearcă aceste rețete ușoare și delicioase. Sursa foto: freepik.com

Ești la dietă pentru că vrei să ajungi la silueta mult visată, dar nu vrei să renunți la deserturi? Iată o rețetă ușoară ca să te bucuri de un desert delicios.

Când sosesc primele zile fierbinți, vrei să te răsfeți cu o înghețată după cină. Totuși, mulți oameni simt, adesea, această dorință bruscă de dulciuri în timpul zilei. Se numește poftă de zahăr și este un pas scurt spre kilogramele în plus. Mai mult, trebuie luat în considerare și faptul că o cantitate excesivă de zahăr afectează starea de bine a organismului, punând bazele diabetului, supraponderalității sau bolilor de inimă.

În același timp, este greșit să renunți la desert după prânz, deoarece există riscul de a alimenta mai mult dorința pentru el. Pe scurt, dacă îți este mereu poftă de dulciuri, dar vrei să-ți păstrezi silueta, aruncă o privire la modalitățile de a ocoli foamea și aceste rețete super rapide.

Cea mai scumpă înghețată din lume costă peste 6000 de euro. Ideea culinară extravagantă vine din Orient

Adesea foamea de dulciuri depinde de lipsa carbohidraților. Dacă prânzul tău are un conținut scăzut de carbohidrați, cum ar fi pastele, pâine și cereale, dorința de a completa cu alte zaharuri poate deveni mai insistentă. De aici și importanța unui meniu mereu echilibrat din punct de vedere nutrițional.

În același timp,  a mânca sănătos și echilibrat nu înseamnă neapărat să renunți  la plăcerea unui preparat bun. Dimpotrivă, încearcă să variezi constant meniul: pregătește mâncăruri simple, dar colorate și gustoase, adaugă mirodenii și ierburi aromate.

Din când în când este corect să te răsfeți cu un desert bun: o felie de tort sau  ceva mai simplu. Optează pentru o porție bună de fructe proaspete, o înghețată de casă fără zahăr adăugat sau optează pentru fructe deshidratate.

Două rețete indiene, perfecte pentru a face o impresie grozavă

De asemenea, poți pune fructele în iaurtul simplu care va deveni mai delicios sau, pur și simplu, mănâncă ciocolată neagră. Și de ce să nu arunci o privire la rețetele de deserturi fără zahăr? Faptul ca zaharul lipsește nu înseamnă ca sunt mai puțin gustoase sau sățioase.

Nu îți vine să crezi? Încearcă mousse de ciocolată, care este spumos ca un nor. Doar amestecă niște gheață cu o lingură de apă și o lingură de cacao amară. Sau poți  experimenta oricând o cremă de orez cu fructe pentru o gustare plină de aromă. Gătește  puțin orez cu lapte. După ce s-a răcit, lasă-l să se răcească și mixează până obții o cremă, care poate fi ornată cu  fructe proaspete și scorțișoară.

Cel mai rapid desert: chec cu fructe de pădure, în cuptorul cu microunde

În cele din urmă, lasă-te cucerit de trufele fără zahăr. Foarte ușor de făcut, acestea vor marca punctul de cotitură pentru gustările tale. Tot ce trebuie să faci este să amesteci caise deshidratate cu curmale și fructe uscate precum nuci, alune și migdale și să faci bile. Lasă trufele să se răcească la frigider și apoi acoperiți-le cu cacao amară sau nucă de cocos deshidratată.

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

 - https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel