Un milion de doze de vaccin antigripal pentru români, distribuite DSP-urilor: Premieră, după mai bine de două decenii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un milion de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la Direcţiile de Sănătate Publică, iar medicii de familie au început deja să primească la cabinete cantităţile comandate, a anunţat ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila.

Rafila a precizat că, pentru sezonul 2022-2023, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1,5 milioane de doze cu posibilitatea suplimentării la nevoie. Potrivit acestuia, categoriile eligibile pentru vaccinare sunt pacienţii cu afecţiuni cronice, persoanele peste 65 de ani, gravidele şi copiii şi bătrânii din centrele de ocrotire, precum şi personalul medical, cel de îngrijire, care lucrează în aceste centre.

Un milion de doze de vaccin antigripal pentru români, distribuite DSP-urilor

 

Ministrul Sănătății speră că în acest sezon se vor vaccina cât mai multe persoane, fiind primul an în care dozele sunt distribuite din luna septembrie.

Alexandru Rafila punctează că este primul an, începând cu anul 2001, când vaccinul antigripal este adus în luna septembrie.

„Am ţinut foarte mult la acest lucru, din două motive, ca să generăm campania de vaccinare în trimestrul al treilea, să putem să o facem încă de la începutul celui de-al treilea trimestru şi să nu mai fim puşi în situaţia care s-a repetat an de an de a trimite în teren vaccinuri la mijlocul lunii decembrie sau în luna ianuarie, ceea ce a dus la o adresabilitate scăzută, un interes scăzut al populaţiei pentru vaccinare, a creat tensiuni şi nu în ultimul rând, au rămas cantităţi importante de vaccin care nu au mai putut să fie utilizate”, spune Rafila.

 Premieră, după mai bine de două decenii

 

„Vaccinul antigripal este adus în luna septembrie. Am ţinut foarte mult acest lucru din două motive: ca să generăm campania de vaccinare încă de la începutul celui de-al treilea trimestru şi să nu mai fim puşi în situaţia care s-a repetat an de an, de a trimite în teren vaccinul, la mijlocul lunii decembrie sau în ianuarie, ceea ce a dus la un interes scăzut al populaţiei pentru vaccinare, a creat tensiuni şi nu în ultimul rând, au rămas cantităţi importante de vaccin care nu au mai putut să fie utilizate“, a declarat Rafila, citat de Rador.

Beneficiarii campaniei de vaccinare antigripală sunt pacienţii cu afecţiuni cronice, persoanele cu vârste peste 65 de ani, gravidele, copiii şi bătrânii din centrele de ocrotire şi personalul medical sau de îngrijire din aceste centre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel