Trei români, printre care un medic, bănuiți că au înșelat statul cu sute de mii de lei. A decontat mii de servicii medicale, fără să ofere vreo consultaţie

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Trei români, printre care un medic, sunt cercetați pentru că ar fi prejudiciat bugetul asigurărilor sociale de sănătate cu aproximativ 400.000 de lei.

Trei persoane, printre care un medic, sunt cercetate pentru înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals, fiind bănuite că ar fi prejudiciat bugetul asigurărilor sociale de sănătate cu aproximativ 400.000 de lei, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Buzău, scrie Agerpres. Astfel, potrivit sursei citate, în cursul zilei de astăzi, poliţiştii au efectuat 4 percheziţii în Buzău, Bucureşti şi Pogoanele, la sediul şi locuinţele unor cadre medicale şi personal auxiliar al unui cabinet medical.

Astfel, în urma perchezițiilor întreprinse de polițiști, au fost ridicate laptopuri, mai multe înscrisuri şi alte documente.

 

A acordat peste 11.000 de servicii medicale, fără ca acestea să se fi efectuat în realitate


"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 - 2019, un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Bucureşti, în calitate de medic la un cabinet medical din Pogoanele, împreună cu alţi doi angajaţi ai cabinetului medical, ca urmare a derulării unor contracte având ca obiect furnizarea serviciilor medicale în asistenţă medicală de specialitate din ambulatoriu, ar fi întocmit în fals registre şi alte înscrisuri, din care rezulta că ar fi acordat 11.269 servicii medicale pentru 2.272 de pacienţi, fără ca acestea să se fi efectuat în realitate. De asemenea, deşi serviciile medicale nu ar fi fost efectuate în realitate, medicul ar fi introdus în platforma informatică aferentă asigurărilor de sănătate datele informatice din care rezulta că serviciile au fost acordate pacienţilor respectivi. Ulterior, ar fi întocmit şi transmis lunar, în vederea decontării, factura însoţită de formularele de raportare privind serviciile detaliate acordate pacienţilor. Astfel, prejudiciul cauzat bugetului asigurărilor sociale de sănătate este de aproximativ 400.000 de lei", se arată într-un comunicat de presă, transmis luni pentru Agerpres.

În urma cercetărilor, au fost emise mandate de aducere, pentru trei persoane cu vârste cuprinse între 47 şi 78 de ani, din Buzău şi Bucureşti. Ulterior, acestea au fost duse la sediul Poliției pentru audieri.

Potrivit anchetatorilor, în acest caz, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel