Tot mai mulți copii din Grecia mor subit, fără o cauză aparentă. Autoritățile anunță 138 de cazuri în doar 6 luni

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

E alertă în sistemul sanitar din Grecia, după ce lista neagră a deceselor inexplicabile în rândul copiilor și adolescenților din Grecia crește, relatează publicația Tovima.gr

În urmă cu aproape o lună, presa din Grecia relata despre cazul unei fetițe de trei ani care a murit la spitalul Ippokratio din Salonic. Părinții au deschis chiar un proces pentru a investiga posibilitatea unei erori medicale. 

Câteva zile mai târziu, tot la Salonic, un băiat a fost internat la Ippokratio cu convulsii, febră mare, dificultăți de respirație și hiperpnee. În ciuda eforturilor medicilor, copilul a murit în ambulatoriu și nu a avut timp să fie internat.

O fetiță de 12 ani a murit în somn

 

Din păcate, lista tragică nu se oprește aici. Luni, tot în Salonic, o fetiță de doar 12 ani a murit în somn. 

Părinții devastați încearcă să înțeleagă ce s-a întâmplat. Tatăl său spune ca era un copil foarte sănătos, care a fost supus examinărilor medicale în fiecare an, menționând totodată că în urmă cu trei luni fata a fost la un cardiolog.

Medicul legist care a finalizat autopsia raportează insuficiență cardiacă, dar nu poate vorbi încă despre cauzele care au dus la rezultatul tragic. Ea afirmă că examinările toxicologice și histologice vor dezvălui informații despre modul în care a avut loc decesul.

„Nici autopsia la domiciliu, nici autopsia-necropsia care a fost efectuată nu au scos la iveală dovezi ale modului în care a avut loc moartea copilului. Din examinarea histologică și toxicologică care va fi efectuată vor ieși concluzii clare”, spune medicul legist al Universității Aristotel din Salonic, Lida Kovatsi.

În ciuda faptului șocant că trei copii au dispărut brusc în același oraș în aceeași lună, din păcate, decesele minorilor din Grecia au fost în centrul anchetatorilor în ultimii ani, ELSTAT publicând date detaliate pe săptămână și lună.

138 de copii au murit în ultimele șase luni

 

Datele ELSTAT arată că în 2020 au murit 33 de copii cu vârsta cuprinsă între 5-9 ani, iar în 2021 alți 37 de copii.

37 de copii cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani au decedat în 2020 și 43 în 2021.

În total, așadar, în 2020 au murit 70 de copii cu vârsta cuprinsă între 5-15 ani, în timp ce în 2021 80 de copii.

În acest an, au decedat 138 de copii și adolescenți cu vârste între 0 și 19 ani, cei mai mulți aparținând grupei de vârstă 0-4 ani (82 de decese).

La lotul de 5-9 ani se înregistrează 12 decese, alte 11 la copiii de 10-14 ani și 33 la lotul de adolescenți 15-19 ani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel