Valul Omicron a ajuns în Spania: Rata de infectare a ajuns la un nivel de risc foarte ridicat

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Rata de infectare în Spania cu noul coronavirus a depăşit 500 de cazuri la 100.000 de locuitori. Incidenţa s-a dublat de la începutul lunii decembrie. 

Rata de infectare cu noul coronavirus din Spania a crescut vineri la peste 500 de cazuri la 100.000 de locuitori, depăşind pragul considerat de „risc foarte ridicat”, conform Ministerului Sănătăţii, şi s-a dublat de la începutul lunii decembrie, informează Reuters.

Vineri, rata de infectare sau incidenţa, măsurată în ultimele 14 zile, a fost de 511 cazuri la 100.000 de locuitori, în creştere cu 38 de puncte, faţă de 473 câte au fost joi. Conform datelor Ministerului Sănătăţii, au fost 33.359 de noi infecţii şi 41 de decese.

Aproximativ 80% din populaţia de peste 47 de milioane de locuitori a Spaniei a fost complet vaccinată împotriva Covid-19, iar aproximativ 10 milioane de persoane au primit şi doza Booster.

De la începutul pandemiei, Spania a înregistrat 5,46 de milioane de cazuri şi 88.708 de decese.

În această situaţie alarmantă nu se află doar statul din Peninsula Iberică. Un nou val de infecții cu noul coronavirus a lovit întreaga Europă, zeci de mii de cazuri fiind raportate în mai multe state precum Marea Britanie, Franţa, Germania, Rusia sau Italia. O altă mare problemă o reprezintă răspândirea variantei Omicron, lucru care a făcut ca mai multe state europene să impună noi restricţii.

Varianta Omicron se răspândeşte rapid, mai ales la Madrid şi în zonele turistice

 

Noua variantă Omicron a coronavirusului se răspândeşte rapid în Spania, unde în capitala Madrid reprezintă deja 30% din noile cazuri de COVID-19, potrivit presei spaniole citate vineri de Reuters.

Acest procent este de circa 25% în metropola turistică Barcelona, responsabilii sanitari estimând că varianta Omicron va deveni dominantă până la Crăciun.

Evoluţii similare au fost observate şi în alte regiuni ale Spaniei, în special în destinaţiile turistice din insulele Baleare, precum Mallorca sau Ibiza, incidenţa infectărilor în ultimele şapte zile depăşind aici 300 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, peste media la nivel naţional.

În acest timp tot mai multe regiuni spaniole impun certificatul verde pentru accesul în restaurante sau în alte incinte.

Totuşi, cu circa 90% din populaţia de peste 12 ani vaccinată anti-COVID-19, situaţia în spitalele din Spania nu este la fel de dramatică cum este în alte ţări cu rate de vaccinare mai reduse. Circa 1.300 de pacienţi COVID-19 sunt internaţi în secţiile de ATI ale spitalelor spaniole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel