Produsele pe care nu trebuie să le mai cumperi de la magazin dacă vrei să te ferești de cancer

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Produsele pe care nu trebuie să le mai cumpărați de la magazin dacă vreți să vă feriți de cancer / Foto: Unsplash
Produsele pe care nu trebuie să le mai cumpărați de la magazin dacă vreți să vă feriți de cancer / Foto: Unsplash

Dieteticianul oncologic, Nichole Andrews avertizează, asupra a două produse comune din magazine care pot crește riscul de cancer.

Într-o declarație recentă, expertul în nutriție oncologică Nichole Andrews a îndemnat publicul să fie mai atent la ceea ce pune în coșul de cumpărături pentru a reduce riscul de cancer. Andrews, un dietetician autorizat specializat în nutriție oncologică, a subliniat importanța evitării a două produse specifice: alcoolul și carnea procesată.

 

Alcoolul - O amenințare majoră pentru sănătate

 

Nichole Andrews a explicat că alcoolul este una dintre principalele cauze ale cancerului și poate crește riscul pentru șase tipuri diferite de cancer, inclusiv cancerul de sân, gură, gât, esofag și colon. Într-un videoclip pe Instagram, Andrews a subliniat că orice tip de alcool, inclusiv vinul roșu, poate crește riscul de îmbolnăvire.

„Consumul de alcool nu este doar dăunător pentru sănătatea ficatului, ci crește și riscul de cancer de sân, gură, gât, esofag și colon. Alcoolul se metabolizează în acetaldehidă, un carcinogen cunoscut, care poate face ravagii în ADN-ul nostru, crescând riscul de cancer,” a explicat ea.

 

Carnea procesată - Un inamic ascuns

 

În plus, Andrews a avertizat că carnea procesată, cum ar fi șunca, salamul, cârnații și hotdogii, este legată de un risc crescut de cancer colorectal. Ea a explicat că aceste produse conțin compuși precum nitriții și compușii N-nitroso, care sunt carcinogeni cunoscuți.

„Carnea procesată conține compuși precum nitriții și compușii N-nitroso, care cresc riscul de cancer. Căldura ridicată implicată în procesarea cărnii poate produce compuși cancerigeni precum hidrocarburile aromatice policiclice și aminele heterociclice, ceea ce crește și mai mult riscul de cancer,” a spus Nichole.

De asemenea, carnea roșie conține fier heme, care, atunci când este metabolizat, poate genera compuși nocivi care pot afecta colonul.

 

Alegeri mai sănătoase

 

Nichole Andrews a subliniat că, deși mesajul său poate părea dur, nu toate alimentele din frigider sunt nocive. Ea a încurajat oamenii să reevalueze ce alimentează corpul lor și să opteze pentru alimente naturale și neprocesate. Ea a subliniat importanța conștientizării valorilor nutriționale ale alimentelor și modul în care acestea influențează starea de bine generală.

„Este important să vă concentrați obiectivele mai mult pe modul în care puteți deveni mai curioși și mai conștienți de ceea ce se află în alimentele dumneavoastră – care sunt valorile nutriționale, cum vă simțiți după ce mâncați anumite mese și cum să creați farfurii care nu numai că au un gust bun, dar care să vă susțină și stilul de viață obișnuit și un stil de viață de prevenire a cancerului,” a concluzionat Nichole Andrews.

Astfel, mesajul dieteticianului oncologic Nichole Andrews este clar: evitarea alcoolului și a cărnii procesate este esențială pentru reducerea riscului de cancer și pentru menținerea unei sănătăți optime pe termen lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel