Scemblix, rezultate noi în tratamentul leucemiei mieloide

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Novartis, compania farmaceutică elvețiană, anunțat că, într-un studiu clinic, a observat superioritatea Scemblix-ului față de tratamentul standard actual pentru pacienții diagnosticați cu leucemie mieloidă cronică cu cromozom pozitiv Philadelphia după 48 de săptămâni.

Ca urmare, gigantul elvețian a făcut public faptul că intenţionează să depună cereri pentru aprobarea medicamentului în cursul acestui an.

Grupul farmaceutic din Basel a asigurat într-un comunicat că tratamentul experimental a demonstrat o rată de răspuns semnificativă atât statistic cât și clinic, întrunind cele două criterii primare de evaluare stabilite pentru programul Asc4first, anunță swissinfo.ch.

Scemblix, care conține asciminib ca substanță activă, are un profil de siguranță mai favorabil decât cocktailul de imatinib, nilotinib, dasatinib și bosutinib, administrat pacienților suferinzi de leucemie.

Novartis își va detalia toate rezultatele obținute la o viitoare conferință medicală. Până atunci, laboratorul subliniază că peste 60% dintre persoanele cu leucemie mielogenă cronică cu cromozom Philadelphia pozitiv nu reușesc să prezinte un răspuns molecular la inhibitorii tirozini kinazici – TKI - după un an și că efectele secundare ale acestui tip de tratament fac ca un sfert dintre pacienți să abandoneze tratamentul înainte de cinci ani.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel