Nicolae Ciucă, avertisment pentru români: Virusul nu a fost eradicat. Să continuăm să ne protejăm

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Coronavirusul nu a fost eradicat, atrage atenția premierul. Ciucă recomandă să arătăm prin exemplu personal că respectăm recomandările și ne protejăm în continuare.

„Este important să subliniem că, odată cu încheierea stării de alertă, au fost exprimate o serie de recomandări din partea specialiștilor de la Ministerul Sănătății”, a declarat miercuri premierul, înaintea ședinței de Guvern.

În opinia lui Ciucă, este important ca, prin exemplul personal, să arătăm că respectăm recomandările „din conștiință personală, fiind convins că, respectând aceste recomandări, ne protejăm pe noi înșine și, de asemenea, este o măsură preventivă de protecție care în continuare contribuie la ceea ce înseamnă sănătatea publică, ținând cont de faptul că virusul nu a fost eradicat și el încă persistă”.

Este adevărat că în fiecare zi noile infectări scad, dar este important să respectăm recomandările, declară prim-ministrul.

România a ieșit miercuri din starea de alertă, iar obligativitatea măștilor a fost eliminată, însă ministrul Rafila a recomandat „cu tărie” purtarea în continuare a măștii de protecție în spațiile aglomerate.

România elimină de astăzi toate restricțiile

 

România a eliminat, începând de astăzi, toate restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, Formularul de Localizare (PLF) nu va mai fi obligatoriu la intrarea în țară, certificatul verde nu mai este obligatoriu. Totodată se renunță și la purtarea măștii.

Începând de la miezul nopții, starea de alertă din România a încetat, astfel că restricțiile au fost eliminate în totalitate. Potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile interioare și în exterior, operatorii economici vor funcționa fără restricții de oră sau capacitate, se renunță la formularul PLF și, de asemenea, certificatul digital COVID nu va mai fi solicitat la intrarea în România.

„Faptul că Guvernul a hotărât ridicarea stării de alertă se ajunge într-o situație nouă, în care toate restricțiile vor fi ridicate. Voi face și recomandări profesionale, astfel încât impactul măsurilor să nu se soldeze cu o creștere a numărului de cazuri.

Prudența și responsabilitatea individuală trebuie să fie principalele atribute ale perioadei următoare”, a afirmat Alexandru Rafila.

Principalele restricții ridicate odată cu încetarea stării de alertă:

 

Utilizarea măștii în spațiile exterioare și în spațiile interioare nu va mai fi obligatorie, dar va fi necesară;

Nu vor exista limite privind accesul în diverse spații publice, precum spații comerciale, instituții de alimentație publică, instituții publice;

Nu vor mai exista limite în privința orarului;

Certificatul PLF de localizare a călătorilor nu va mai fi solicitat;

La intrarea în țară nu va mai fi solicitat certificatul electronic COVID.

„Recomandăm cetățenilor, apropo de călătoriile în străinătate, pentru că marea majoritate a țărilor europene păstrează acest certificat la intrarea în fiecare stat membru, să consulte condițiile de călătorie. Noi suntem pregătiți și păstrăm partea de legislație care permite emiterea acestui certificat electronic”, a anunțat ministrul Sănătății.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel