Medicii care nu vorbesc bine limba engleză ar putea fi dați afară

Echipa Stiri Diaspora / 22 aug 2015 Salveaza PDF Comentarii

Liderul UKIP, Nigel Farage, susține că mulți dintre cei 130.000 de străini care lucrează în sistemul de sănătate britanic (NHS) nu știu limba engleză.

Liderul UKIP, Nigel Farage, susține că mulți dintre cei 130.000 de străini care lucrează în sistemul de sănătate britanic (NHS) nu știu limba engleză.

El a declarat pentru Sky News că aceștia ar trebui dați afară din spitalele în care lucrează, lucru pe care îl va face partidul său dacă va veni la putere după alegerile de anul acesta.

Nu vrem oare să trăim într-o ţară în care să vorbim aceeaşi limbă? Nu este scandalos faptul că nu ne pregătim asistentele şi medicii englezi îndeajuns de bine? Nu ştiu dacă aţi fost consultat de un doctor care nu vorbeşte foarte bine engleza, însă este o situație care îi nemulțumește pe oameni. Dacă medicii nu vorbesc bine engleza şi tratează pacienţi vorbitori de engleză, atunci cu siguranţă că nu ar fi trebuit angajaţi“, a spus liderul UKIP.

Potrivit NHS, medicii din alte țări care solicită drept de practică în Marea Britanie „trebuie să demonstreze competenţe lingvistice prin obţinerea unei licenţe în cadrul Sistemului de Testare al Limbii Engleze“.

Însă Farage consideră că medicii trebuie retestați, iar mulți mulți dintre ei vor fi concediați, ceea ce va duce la eficientizarea sistemului.

Conform statisticilor Colegiului Medicilor, 2.187 de medici români își exercitau profesia în Marea Britanie în iunie 2014, România fiind a cincea țară din Uniunea Europeană după numărul cadrelor medicale care profesează în Regat, după Irlanda (4.019), Germania (3.241), Grecia (3.210) și Italia (3.057).

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.22
YesMy