Marea Britanie a „ratat“ aproape 16.000 de noi infectări. Motivul incredibil pentru care cifrele de COVID au EXPLODAT brusc

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Dezvăluire șocantă despre modul în care autoritățile britanice gestionează evoluția cazurilor de covid. Marea Britanie nu a declarat 16.000 de cazuri de COVID-19, în perioada 25 septembrie - 2 octombrie, din lipsă de spaţiu în Excel, relatează Business Insider.

Direcţia Publică de Sănătate din Anglia a anunțat că numărul cazurulor de infectare cu SARS-CoV-2 declarat în ultima săptămână este mai mare cu 15.841, iar bilanțul oficial prezentat inițial a fost mai mic deoarece n-a mai fost suficient spaţiu de înregistrare în documentul Excel folosit pentru centralizarea datelor. Unele fișiere de date Microsoft Excel au depășit dimensiunea maximă după ce au fost trimise de la NHS Test and Trace către Public Health England, astfel că datele reale nu au putut fi văzute.

Prin urmare, aproape 16.000 de subiecți testați pozitiv nu s-au autoizolat, pentru că nu li s-a  transmis acest lucru. În fața acestei situații jenante, ministrul muncii și pensiilor a declarat că „nu putem schimba trecutul, putem schimba doar viitorul”.

Eroarea care „nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”

 

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock  a declarat că o problemă tehnică care a ratat aproape 16.000 de cazuri Covid-19 nedeclarate în Anglia „nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”. Eroarea a însemnat că, deși celor care au dat rezultate pozitive li s-a spus despre rezultatele lor, contactele lor apropiate nu au fost urmărite.

Hancock le-a spus parlamentarilor că incidentul în ansamblu nu a fost încă rezolvat - doar pentru 51% dintre cei ale căror rezultate pozitive au fost surprinse de defecțiune au fost urmărite contactele.

El a spus că „nu s-a schimbat în mod substanțial” evaluarea guvernului cu privire la epidemie, totuși, și „nu a afectat baza pe care au fost luate deciziile cu privire la acțiunile locale”, informează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel