Franța. Șofer român de TIR român infectat cu „varianta britanică“ a Sars-CoV-2, mult mai periculoasă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
ambulanta_franta_covid
ambulanta_franta_covid

Doi deținuți români, nou-veniți la centrul de arest preventiv din Dunkerque, Franța, au prezentat rezultate pozitive la testul pentru Covid-19. Îngrijorările au crescut după ce unul dintre ei a devenit “puternic suspectat” de a fi un purtător al variantei britanice a noului coronavirus, despre care se crede că este mult mai contagioasă față de varianta inițială, relatează France 3.

Conform protocolului de sănătate, un al doilea test a fost efectuat o săptămână mai târziu, respective pe 30 decembrie. De data aceasta, unul dintre cei doi șoferi români, care se întorcea din Anglia, a devenit suspect că ar fi purtătorul tulpinei recent apărute în Marea Britanie, care a impus o serie de măsuri dure în Regatul Unit și a făcut ca mai multe țări europene să limiteze accesul în și dinspre UK.

Potrivit site-ului deltafm.fr, cei doi șoferi de TIR români sunt închiși pentru transportul ilicit de ființe umane. Mai exact, se pare că aceștia ar fi încercat să să introducă migranți în Anglia.

"În timpul testului, markerii au fost ridicați”, confirmă Direcția Interregională a Serviciilor Penitenciare (Disp) din Lille, oraș din partea de nord a Franței.

„Suspiciuni puternice asupra noii tulpini de virus din Anglia”

 

Potrivit Disp, această anomalie descoperită acum la unul dintre deținuții români a dus la “suspiciuni puternice asupra noii tulpini de virus din Anglia”, potrivit Realitatea PLUS.

Decomadată rezultatul testelor survenite după cel care a indicat prezența COVID-19 nu a fost confirmat, mai spun reprezentanții Dispi, care afirmă că se așteaptă “analize suplimentare și complementare de la Centrul Național de Referință pentru Viruși”.

Între timp, deținuții români au fost plasați în izolare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel