Explozie de infectări cu COVID în China: Tot mai multe țări cer călătorilor să prezinte teste negative

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

China pune din nou lumea pe jar, după recentul focar de COVID-19 care a izbucnit în această țară. 

Canada a anunţat sâmbătă că va solicita un test negativ pentru COVID-19 de la călătorii care sosesc din China, aşa cum au cerut deja mai multe ţări, printre care Statele Unite, îngrijorate de explozia de cazuri de infecţii în China, scrie AFP.

Călătorilor li se va cere să prezinte un test negativ pentru COVID-19 efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte de îmbarcarea în China, a indicat guvernul canadian într-un comunicat.

Potrivit autorităţilor de la Ottawa, măsura este "un răspuns la focarul de COVID-19 din Republica Populară Chineză şi din cauza puţinelor date epidemiologice şi de secvenţiere a genomului disponibile pentru aceste cazuri".

Măsura va intra în vigoare pe 5 ianuarie şi va fi reevaluată după 30 de zile.

Guvernul canadian a mai indicat că va analiza toate apele uzate de la zborurile internaţionale care aterizează la Toronto şi Vancouver pentru a supraveghea eventuala apariţie a unor noi variante.

În contextul în care Beijingul a pus capăt brusc politicii draconiene de "zero Covid", conducând la o explozie a contaminărilor în ţară, Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, la unison cu Statele Unite sau Coreea de Sud, au decis săptămâna aceasta să impună un test COVID-19 călătorilor care vin din China.

Vezi și: Italia dispune testarea obligatorie anti-Covid a persoanelor care sosesc din China: Primul zbor, aterizat la Roma; toți pasagerii testați

Australia impune călătorilor care vin din China să prezinte teste negative pentru COVID-19

 

Australia a anunţat că va cere călătorilor din China să prezinte teste negative pentru COVID-19, invocând o "lipsă de informaţii complete" din partea Beijingului cu privire la valul de contaminări din ţară, informează duminică AFP.

Această măsură, ce va intra în vigoare pe 5 ianuarie, este menită "să protejeze Australia de riscul de emergenţă a unor noi variante potenţiale" şi de "consecinţa situaţiei care evaluează rapid în China", a declarat ministrul sănătăţii australian Mark Butler.

La trei ani după apariţia primelor cazuri de coronavirus la Wuhan, China şi-a suspendat brusc pe 7 decembrie politica sa draconică supranumită "zero COVID". După ridicarea restricţiilor, spitalele chineze au fost copleşite de un număr tot mai mare de bolnavi de COVID-19.

"Această măsură este un răspuns la valul semnificativ de contaminări cu COVID-19 în China şi la potenţialul de apariţie de variante ale virusului în această ţară", a explicat Butler. "Din fericire, în Australia avem acces la vaccinuri şi la tratamente şi beneficiem de o puternică imunitate a populaţiei", a adăugat el.

Peste 97% dintre adulţii australieni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

În contextul exploziei de contaminări în China, numeroase ţări, printre care Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, la unison cu Statele Unite sau Coreea de Sud, au decis săptămâna aceasta să impună un test COVID-19 călătorilor care vin din China.

Suedia, care deţine preşedinţia prin rotaţie a UE de la 1 ianuarie, a anunţat că europenii se vor reuni miercuri pentru a decide asupra unui răspuns comun.

Marocul îşi închide frontierele cãlãtorilor venind din China

 

Marocul a anunţat sâmbătă că va interzice intrarea pe teritoriul său a călătorilor din China începând cu 3 ianuarie "pentru a evita un nou val de contaminări" cu coronavirus, notează AFP.

"Autorităţile marocane au decis să interzică accesul pe teritoriul Regatului Maroc tuturor călătorilor, indiferent de naţionalitate, care vin din Republica Populară Chineză", potrivit unui comunicat Ministerului de Externe.

Interdicţia va intra în vigoare "din 3 ianuarie şi până la noi ordine", a precizat sursa.

O decizie luată "în lumina evoluţiei situaţiei sanitare legate de COVID-19 în China" şi "pentru a evita un nou val de contaminări în Maroc şi toate consecinţele acestuia", a explicat ministerul.

La trei ani de la apariţia primelor cazuri de coronavirus la Wuhan, în centrul Chinei, Beijingul pus capăt brusc, pe 7 decembrie, politicii sale draconiene aşa-numită "zero Covid".

O ridicare a restricţiilor care a făcut să explodeze cazurile de contaminare cu COVID-19 în ţară.

Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, precum Statele Unite sau Coreea de Sud, au decis săptămâna aceasta să impună un test negativ pentru COVID-19 călătorilor care vin din China. Lor li s-a adăugat sâmbătă Canada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel