Bilanț coronavirus Italia, 14 decembrie: Peste 20.000 de cazuri noi și 120 de decese

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În ultimele 24 de ore, în Italia au fost înregistrate 20.677 cazuri noi Covid-19 și au fost raportate 120 de decese, potrivit buletinului emis de Ministerul Sănătății marți, 14 decembrie.

20.677 de noi cazuri au fost identificate, în ultimele 24 de ore, conform datelor Ministerului Sănătății. Ieri au fost 12.712.

Într-o singură zi au fost înregistrate 120 de decese, ieri fiind înregistrate 98. 

Au fost efectuate 776.363 de tampoane moleculare și antigenice pentru coronavirus, în ultimele 24 de ore în Italia, potrivit datelor Ministerului Sănătății. Ieri au fost 313.536.

Citește și Ghidul restricțiilor pandemice în Europa. Cum pot călători românii pe continent înainte de Crăciun

Rata pozitivității a scăzut brusc, la 2,66%, ieri fiind de peste 4%. Pe de altă parte, în Italia sunt 863 de pacienți la terapie intensivă, cu șapte mai mulți decât ieri. Internările zilnice sunt 93. Pacienții cu simptome din secțiile Covid sunt 7.163, cu 212 mai mulți decât ieri.

 

Guvernul italian a anunţat un succes al campaniei de vaccinare anti-COVID-19

 

Guvernul italian a anunţat un nou succes al campaniei sale de vaccinare anti-COVID-19: administrarea a peste 100 de milioane de doze de vaccin până în prezent.

Generalul italian Francesco Paolo Figliuolo, care este responsabil pentru distribuirea vaccinului, a apreciat realizarea drept „un rezultat excepţional”.

Vezi și Italia. Românii nevaccinați din peninsulă pun în pericol sărbătorile de Crăciun, susțin autoritățile. Unii primari au cerut ajutorul preoților

Până acum, circa 80,1% dintre italieni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză, în timp ce 77,3% au primit cel puţin două doze, potrivit numărătorii realizate de Fundaţia independentă GIMBE. Circa 16,2% dintre italieni sunt deja vaccinaţi şi cu doza booster.

Printre italienii cu vârste peste 12 ani, circa 88% au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

Guvernul de la Roma a anunţat de asemenea că în săptămânile următoare vor fi disponibile vaccinuri pentru 25 de milioane de italieni.

Vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 12 ani va începe în Italia pe 16 decembrie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel