Italia. Românii nevaccinați din peninsulă pun în pericol sărbătorile de Crăciun, susțin autoritățile. Unii primari au cerut ajutorul preoților

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Românii nevaccinați din peninsulă pun în pericol sărbătorile de Crăciun. Autoritățile cer ajutorul preoților
Italia. Românii nevaccinați din peninsulă pun în pericol sărbătorile de Crăciun. Autoritățile cer ajutorul preoților

De frica românilor anti-vacciniști din Italia, autoritățile din două provincii au cerut preoților ortodocși să se implice pentru a-i convinge pe aceștia să se vaccineze.  

În provincia Latina, spitalele trec la "scenariul 2", adică măresc numărul de paturi pentru pacienții COVID. Cetățenii străini, în special românii, stabiliți în provincia Latina nu sunt imunizați anti-COVID, iar, în aceste condiții, autoritatea locală de sănătate din regiune îi invită să se adreseze centrelor de vaccinare.

Infecțiile COVID s-au dublat în Latina și Aprilia. Autoritățile locale recent au lansat un apel: "Cei din Europa de Est ar trebui să fie vaccinați".  În pofida reintroducerii unor restricții, cum ar fi purtarea măștilor de protecție în aer liber, infecțiile COVID s-au dublat în Latina. "Dacă va continua așa, restricțiile ar putea fi prelungite încă pentru două săptămâni", a explicat Antonio Sabatucci, de la departamentul de sănătate din provincie, relatează roma.corriere.it.

 

Obligația purtării măștilor pe stradă, ar putea fi prelungită

 

Și în Aprilia sunt puțini vaccinați: a treia doză a fost făcută de 3% din populație, față de  media regională, care este de 38%.  "Luni, în funcție de datele raportate, vom decide dacă vom prelungi obligația purtării măștilor pe stradă pentru una sau două săptămâni", a anunțat primarul Antonio Terra, subliniind îngrijorarea autorităților și a comercianților pentru o situație care poate pune în pericol Crăciunul.

"În Aprilia locuiesc mulți străini și trebuie să-i facem pe toți să conștientizeze necesitatea vaccinării, în special pe cei din marea comunitate est-europeană", mai adaugă Antonio Terra.  

 

Italia pregătește un nou decret: se anunță restricții pentru nevaccinați și se ia în calcul obligativitatea vaccinării (Corriere)

 

La rândul său, consilierul regional pentru sănătate, Alessio D'Amato, a reiterat apelul la imunizare, în special în  Aprilia.  "Vaccinarea cetățenilor români este foarte scăzută: doar 44% din cei peste 17 mii de locuitori sunt imunizați. Am cerut și preoților să coopereze și le mulțumim pentru acest lucru", subliniază consilierul regional pentru sănătate, Alessio D'Amato.

Între timp, provincia Latina trece la "scenariul 2", după cum a explicat Silvia Cavalli: "Este în curs reconversia parțială a spitalului Santa Maria Goretti. Numărul de paturi COVID din zona de urgență a fost mărit la 12. Și numărul de paturi din secția de boli infecțioase a crescut la 24, dintre care șase sunt destinate pacienților în stare gravă, înainte de a fi transferați la spitalele din Roma.  În ceea ce privește vaccinarea, vom crește capacitatea centrelor noastre cu 30% pentru a inocula a treia doză persoanelor de peste 40 de ani", a conchis Silvia Cavalli.

 

Consilierul pentru sănătate din Lazio a cerut izolarea celor care vin din România și Bulgaria

 

La începutul lunii noiembrie, consilierul pentru sănătate al Regiunii Lazio din Italia a cerut izolarea celor care vin din România și Bulgaria, devenind primul oficial italian care susține o astfel de soluție pentru țările în care vaccinarea este la cote extrem de scăzute „Guvernul trebuie să-i izoleze pe cei care sosesc din unele țări din Est”, a propus Alessio D’Amato.

 

Bilanț Italia, 20 noiembrie. Peste 11.500 de cazuri noi COVID, raportate în ultima zi

 

Potrivit buletinului COVID, publicat, azi, 20 noiembrie, de Ministerul Sănătății din Italia, în ultima zi au fost raportate 11.555 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 49 de decese. Rata de pozitivare este de 2%. Numărul total de infecții COVID, în Italia, de la începutul pandemiei, se ridică la 4.915.981. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 578.610 tampoane. Regiunea cu cele mai multe cazuri zilnice COVID este Lombardia. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel