Bilanț Italia, 20 noiembrie. Peste 11.500 de cazuri noi COVID, raportate în ultima zi. Virusolog: Am putea ajunge la 30.000 de infectări pe zi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Bilanț Covid: 724 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore
Bilanț Covid: 724 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Potrivit buletinului COVID, publicat, azi, 20 noiembrie, de Ministerul Sănătății din Italia, în ultima zi au fost raportate 11.555 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 49 de decese. Rata de pozitivare este de 2%. Numărul total de infecții COVID, în Italia, de la începutul pandemiei, se ridică la 4.915.981. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 578.610 tampoane. Regiunea cu cele mai multe cazuri zilnice COVID este Lombardia. 

Protecția celor vaccinați de mai mult de 6 luni scade de la 95% la 82%, reiese din datele publicate de Institutul Superior de Sănătate din Italia. Rata mortalității în rândul celor nevaccinați este de 9 ori mai mare.

Rata mortalității la cei nevaccinați (65 la 100.000) este de aproximativ nouă ori mai mare decât la cei vaccinați cu un ciclu complet de șase luni (7 la 100.000) și de șase ori mai mare decât la cei vaccinați cu un ciclu complet de peste șase luni (11 la 100.000).

Aceste date reies dintr-un raport al Institutului Superior de Sănătate (ISS) din Italia, citat de ANSA. În ultima lună, 64,0% dintre internările la terapie intensivă și 45,3% dintre decese au avut loc în rândul celor care nu au primit nicio doză de vaccin anti-Covid.

În ultima lună, notează ISS, la terapie intensivă au ajuns 424 de persoane nevaccinate dintr-un total de aproximativ 8 milioane de neimunizați în Italia, iar la internări sunt 177 de pacienți vaccinați complet de mai puțin de 6 luni din 39 de milioane de persoane complet vaccinate, potrivit Mediafax.

 

 

Italia ar putea ajunge la 30.000 de cazuri pe zi în trei sau patru săptămâni

 

Protecția oferită de vaccin pentru cei vaccinați de mai mult de 6 luni a scăzut de la 95% la 82%. „După 6 luni de la finalizarea ciclului de vaccinare, există o scădere puternică a eficacității vaccinului în prevenirea diagnosticelor la toate grupele de vârstă”, arată ISS.

Fabrizio Pregliasco, virusolog și director de sănătate al Institutului Irccs Galeazzi din Milano, a atras atenția la Crăciun: „Cred că trebuie să ne facem griji, adică să planificăm lucrurile imaginându-ne un scenariu care nu este plăcut, inclusiv în lumina a ceea ce se întâmplă în Europa. Ideal ar fi să vă vaccinați dacă nu ați făcut-o deja. Mai presus de toate, ar trebui să mergem mai departe cu a treia doză. După cum vedem în acest moment, avansăm cam încet. În schimb, este important să îi protejăm cât mai bine pe cei care sunt deja vaccinați pentru a evita reducerea eficienței vaccinului. Apoi, mai este nevoie de mult bun simț și de planificarea contactelor. Fiecare contact este expus riscului și trebuie să fim atenți, mai ales în cazul vizitelor la rude care sunt mai fragile și mai expuse riscului de infecție. La mese, reduceți contactele. Apoi, totul depinde de modul în care va evolua virusul în următoarele săptămâni".

În cel mai pesimist scenariu, spune acesta, Italia ar putea ajunge la 30.000 de cazuri pe zi în trei sau patru săptămâni dacă nu se implementează măsuri de întărire a prevenției, cum ar fi încurajarea vaccinării, revizuirea certificatului verde prin adoptarea modelului 2g - adică acces doar pentru persoanele vaccinate sau vindecate în locurile de agrement, dar păstrând posibilitatea ca angajații testați negativ să meargă la serviciu - și o mai mare conștientizare a pericolului prin menținerea accentului pe limitarea contactelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel