Alba: Pastor AMENDAT cu 5.000 de lei, după ce zeci de persoane au participat la un botez fără mască de protecţie

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un pastor a fost amendat cu 5.000 de lei după ce poliţiştii au intervenit duminică seara la o biserică din localitatea Şard, unde se desfăşurau o slujbă religioasă şi un botez la care participau aproximativ 60 de persoane, fără ca aceştia să folosească măşti de protecţie sanitară, a informat, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

IPJ Alba a continuat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

"Sub coordonarea Instituţiei Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acţiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19. (...). De exemplu, în data de 31 ianuarie 2021, în jurul orei 20.40, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au intervenit la o biserică din localitatea Şard, unde se desfăşura o slujbă religioasă şi un botez la care participau aproximativ 60 de persoane, fără ca aceştia să folosească măşti de protecţie sanitară", se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

Potrivit IPJ, pastorul care a organizat slujba a fost sancţionat cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar activitatea religioasă a fost întreruptă.

Poliţia recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte mască şi să nu se expună la riscuri, menţionând, totodată, că acţiunile de control vor continua. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel