Vlad Voiculescu, atacuri în rafală la premierul Cîțu: "S-a transformat în primul epidemiolog al țării. Și-a bătut joc!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a lansat, vineri, un atac direct la Florin Cîțu, care a decis revocarea sa din funcție, spunând că premierul s-a transformat în „primul epidemiolog al țării”, care "și-a bătut joc de munca unei echipe". 

Voiculescu a spus că a preluat, în urmă cu 113 zile, mandatul de ministru al Sănătății, când Ministerul era „în colaps”, iar în aceste zile a avut parte de „ciocniri între mentalități”.

„Am crezut că premierul numit de o coaliție în care s-au stabilit reguli clare nu va folosi forța pe care ia îndată pentru rațiuni care țin mai degrabă de cariera sa politică (...). Cred că în general România are nevoie de politicieni care să acționeze în interesul oamenilor și care fac asta în fiecare zi, cu fiecare gest, cu fiecare vorbă. Am crezut, de asemenea, că am ieșit din epoca de epoleților, a specialilor, a privilegiilor nemăsurate”, a spus Vlad Voiculescu.

De asemenea, Vlad Voiculescu a spus că prima „ciocnire de mentalități” a venit când el a divulgat existența centrelor speciale de vaccinare.

„Vaccinarea este unul dintre subiecte. Am insistat la începutul acestui an ca vaccinarea să fie făcută mai întâi pentru bătrâni și bolnavi. A fost decizia altcuiva ca lucrurile să se întâmple altfel. Am reușit să obținem acel procent de trei sferturi din vaccinurile care să meargă către bătrâni și bolnavi. Nu am anticipat că la un moment dat vom avea mai multe centre închise pentru speciali, pentru esențial, pentru un fel sau altul de privilegiați decât centre deschise. Atunci când am spus lucrul acesta public în ianuarie, a trecut. Atunci când am arătat lucrul acesta cu date, atunci când am făcut un gest nici măcar menit să arate acest aspect, ci un gest firesc de transparență, (...)am avut un o investigație a unui corp de control, culmea a premierului României. România o țară care și asumat un anumit nivel de transparență, un guvern învestit cu doar câteva luni în urmă, în care transparența, în care reforma, în care ideea că toți suntem egali, în fața legii și, în general, în fața statului era una dintre ideile de bază”, a mai spus Voiculescu.

Ciocnire de mentalități cu premierul Florin Cîțu

 

El a mai spus că un alt moment de „ciocnire de mentalități” cu premierul Cîțu a fost în privința deschiderii școlilor.

„Dacă vrei să afli informații publice, trebuie să te temi pentru că dacă deranjezi, dacă deranjez pe cine nu trebuie, dacă deranjez un anumit sistem de privilegii, atunci sistemul va acționa împotriva ta cu tot ce are. Deschiderea școlilor este un succes al acestui guvern, dar dintr-un efort comun s-a transformat într-o pasare continua a vinii către Ministerul Sănătății, pentru că un lucru sau altul nu ar fi mers perfect”, spune Voiculescu.

Fostul ministru mai spune că premierul Cîțu s-a transformat în „primul epidemiolog al țării”, care a dat ținte nereale, fără să discute cu specialiștii.

„Gestionarea pandemiei așa cum s-a petrecut în ultimele luni... premierul României discutând aproape niciodată cu Ministerul Sănătății, premierul României lansând target-uri, ținte fără să discute cu nimeni, premierul României îi transformându-se în primul epidemiolog al țării, premierul României a vorbind despre lucruri pe care nu le cunoșteam, despre lucruri despre care nu s-a sfătuit cu nimeni din toată structura Ministerului sănătății, nici cu comisiile de specialitate, nici cu experți precum doamna dr. Andreea Moldovan și întreaga echipă de la Ministerul Sănătății”, acuză Voiculescu, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel