Virgil Musta, semnal de alarmă: „Asistăm deja la un val doi de COVID-19 în anumite zone din România”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Creşterea numărului de cazuri din ultima săptămână îl face pe medicul Virgil Musta să creadă că mult discutatul val doi al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a început ”să lovească” în anumite părţi din ţară.

Autorităţile nu vorbesc încă despre un al doilea val al epidemiei, însă medicul Virgil Musta spune că acest val îşi face deja simţită prezenţa în unele zone din România.

„Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării. Dacă ne uităm la Braşov, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei. Noi, în judeţul Timiş, din fericire, stăm bine, avem un număr foarte mic de cazuri, dar dacă nu vom fi precauţi şi nu vom înţelege că trebuie să respectăm regulile, sigur vom avea şi un al doilea val. Acesta poate apărea în lunile de toamnă, poate iarna. Sper ca acesta să poată fi ţinut sub control cum a fost ţinut şi în timpul primului val de pandemie”, a declarat Virgil Musta, potrivit Express de Banat.

Virgil Musta, medic în cadrul spitalul „Victor Babeş” din Timişoara şi purtător de cuvânt al instituţiei, precizează că există şi un risc însemnat de suprasaturare a sistemului medical.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel