Virgil Musta: „Dacă azi se iau măsuri foarte eficiente, rezultatul va fi peste două săptămâni”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Virgil Musta
Virgil Musta

Bilanțul prezentat marți de către Grupul de Comunicare Strategică a consfințit noi recorduri negative în ceea ce privește epidemia de COVID-19 din România – dacă unul se referă la numărul de decese legate de această boală infecțioasă pe un interval de 24 de ore, celălalt vizează cuantumul pacienților infectați din secțiile de Terapie Intensivă.

„Nu mai avem loc pe ATI, încercăm să direcționăm acești pacienți la terapia intensivă a spitalelor suport, unde mai sunt 1-2 locuri, nu mai multe. Zilnic încercăm să externăm pacienții care pot cât decât să fie externați și să meargă în izolare la domiciliu, ca imediat să ocupăm acel pat cu un pacient mai grav. Sigur va mai crește numărul de cazuri. Dacă azi se iau măsuri foarte eficiente, rezultatul va fi peste două săptămâni. Eu cred că întrăm într-o faza necontrolabilă a pandemiei. Suntem undeva la capătul luptei noastre eficiente și dacă nu se iau aceste măsuri, vom deveni complet ineficienți și vom pierde bătălia cu virusul”, a declarat Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, potrivit Digi24.ro.

Autoritățile au anunțat, marți, 2.121 de îmbolnăviri nou depistate la nivel național. Distribuția cazurilor noi de COVID-19, per județe, arată în felul următor: Alba 53, Arad 40, Argeș 20, Bacău 84, Bihor 48, Bistrița-Năsăud -37, Botoșani 13, Brașov 48, Brăila 20, Buzău 22, Caraș-Severin -62, Călărași 25, Cluj 85, Constanța  76, Covasna 27, Dâmbovița 23, Dolj 34, Galați 16, Giurgiu 10, Gorj 12, Harghita 32, Hunedoara 69, Ialomița 36, Iași 92, Ilfov 43, Maramureș 51, Mehedinți 6, Mureș 25, Neamț 66, Olt 27, Prahova 96, Satu Mare 12, Sălaj 46, Sibiu 55, Suceava 71, Teleorman 71, Timiș 82, Tulcea 17, Vaslui 34, Vâlcea 15, Vrancea 11. Municipiul București are 403, iar pentru alte 6 cazuri nu este precizată nicio zonă a țării.

„În terapie, când se eliberează un loc într-un caz fericit sau printr-o evoluție nefericită, trec câteva ore până se face dezinfecția cum scrie la carte... Oamenii care așteaptă pentru terapie nu sunt la poartă sau în camera de gardă, ei așteaptă să fie direcționați ca avioanele pe cer. Pleacă cineva din Giurgiu pentru că s-a ivit un loc în ATI la Babeș sau pleacă din Babeș un pacient care s-a agravat, pentru că nu are loc în propria terapie, și pleacă cu elicopterul și se duce la Bârlad”, a afirmat Emilian Imbri, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș" din Capitală.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel