(VIDEO) Andreea Esca, mărturii inedite după ce a luat COVID-19: „DA, am fost infectată“. Soțul ei, tratament inovator

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Andreea Esca a decis să vorbească, pentru prima dată,  despre subiectul privind infectarea cu coronavirus. Vedeta Pro TV  acordat un interviu în exclusivitate postului pentru care lucrează.

Vedeta Pro TV a decis să facă lumină pe acest subiect, după zile întregi în care s-a perpetuat „pe la colțuri“ zvonul că ar fi infectată cu noul coronavirus, după ce PRO TV a îngrădit orice act jurnalistic pe acest subiect, prin notificări repetate, prevalîndu-se de politica GDPR. Astăzi, de la ora 19:00, la Știrile PRO TV, într-un interviu acordat lui Cosmin Stan, Andreea Esca a răspuns întrebărilor pe care toată lumea și le-a pus în ultimele zile.

„DA, am fost infectată. Și eu, și Alex - soțul meu și unul dintre copii“, a răspuns Andreea Esca.

„Nu e niciun mister, nu e niciun secret, nu e nicio rușine. Nu mă simțeam în stare să fac acest lucru și nu mi se părea normal ca eu să dau declarații. Astăzi, avem rezultat negativ toți trei“, a adăugat Esca.

Ea povestește cum s-a întâmplat și cum a evoluat boala

 

„Lucrurile au fost ciudate. Primul care s-a îmbolnăvit a fost soțul meu. Avea de două zile febră mare, aproape de 40. Atunci am chemat salvarea. Ne-au făcut testul. El a ieșit pozitiv, eu negativ. Imediat a fost dus la spital. Eu am hotărât să rămân în izolare pentru 14 zile și să-i fac test și băiatului. A ieșit și el pozitiv. Până atunci, nu a avut simptom, doar că îl deranjează puțin gâtul. A făcut și fiica mea testul, ca să fim siguri. I-a ieșit negativ

La mine au apărut simptomele după cinci zile. Mă miram că eu nu am, fiind în aceeași casă. Eram hotărâtă să refac oricum testul. Într-o zi, făcând ceva de mâncare, cartofi cu usturoi, și mi-am dat seama că nu simt mirosul de la usturoi. Am început să testez parfumuri. Și mi-am dat seama că nu simt nimic. Pierdusem și gustul. Puteam să mănânc orice, nu simțeam niciun gust. Am avut rezultat pozitiv și eu. Aveam roșu în gât, aveam o amigdalită, dar eu acolo nu m-am speriat, pentru că fac des roșu în gât. M-am tratat ca de obicei, dar nu m-a dus gândul la Covid atunci.

M-am dus la spital, tot la Victor Babeș. În cazul soțului, lucrurile s-au întâmplat  mult mai grav. Pentru mine ce i s-a întâmplat lui a fost o mare surpriză. Avem în minte că forma gravă a bolii o fac doar cei care au alte probleme anterioare. Dar Alex, fără niciun fel de boală cronică - nu fumează, face sport, duce o viață ordonată, nu face excese -, iată că a făcut cea mai gravă formă dintre noi trei. L-au dus la terapie intensivă. S-a dărâmat cerul pe mine. Simțeam că leșin. Nu înțelegeam cum a putut să cedeze organismul unui om atât de puternic. Plămânii lui au fost extrem de afectați într-un timp extrem de scurt. A avut nevoie de ventilație mecanică. Spunea ,când putea „nu mai pot, este groaznic, cred că așa arată iadul“. Aveam senzația că văd un film îngrozitor, aștetam să mă trezesc. Dar situația se agrava. La un moment dat, mi-a scris el un mesaj și mi-a spus „nu știu ce să fac, mă simt foarte rău, din ce în ce mai rău și mi se propune să fac această transfuzie cu plasmă de la foști bolnavi, că altfel va fi mult mai rău“, a mărturisit Andreea Esca, vizibil afectată de situație.

„I-am spus DA, hai să facem asta, că lucrurile nu merg înspre bine. Am făcut foarte bine că am făcut acest lucru și această alegerile și a început să i se îmbunătățească starea de sănătate“

„De la etajul lui, noaptea se auzea un bărbat: implora Divinitatea și cerea ajutor tot timpul“

 

Ea a povestit că într-un alt salon, lângă soțul ei, era un alt bolnav care implora Divinitatea și cerea ajutor tot timpul.

„Și acum când vorbesc... fiecare om are limitele lui. Le mulțumesc celor care m-au privit ca pe un om. Nu sunt Dumnezeu, nu sunt robot. Nu e un mister, sau secret, sau rușine, doar că nu mi se părea normal să ies să dau declarații într-un moment în care eram foarte panicată și preocupată să ne facem bine. Eu atât am putut să duc. Aici e limita decenței mele. Expun multe lucruri din viața personală. Am și eu o limită. De la spital și de la înmormântare, nu e nimic de spus.

Înainte să plec din spital, am trecut să-l văd. Am fost foarte impresionată. De la etajul lui, noaptea se auzea un bărbat - o să-mi rămână în urechi toată viața - implora Divinitatea și cerea ajutor tot timpul. Și el (n.r. Alexander eram, soțul ei) auzea. Și toate acele aparate...A pierdut 8 kg în câteva zile, e plin de vânătăi de la atâtea branule. Este impresionant și incredibil cât de repede poți să te transformi de la o zi la alta de la acest nemernic de virus“, a povestit vedeta Pro TV.

„Nu lăsați garda jos! E cel mai important lucru acum! Virusul există!“

 

Esca spune că nu știe unde s-a îmbolnăvit, dacă a fost de la acea petrecere de pe litoral sau în alt moment. Îndemnul ei pentru toți este să se protejeze: „Nu e momentul să lăsăm garda jos“.

„Nu știm de unde ne-am îmbolnăvit. Ne-am tot gândit. Nu cred că este legat de acea petrecere. Mulți și-au făcut testul și a ieșit negativ. Important de știut e că putem lua oriunde și oricând. Am participat la acea petrecere pentru că a fost în aer liber. Au fost luate măsurile pentru a fi cât mai în siguranță. Oamenii au fost atenți, cu măști. Dar am avut, probabil, momente în care am lăsat garda jos. Ceea ce a fost foarte rău. Nu e momentul să lăsăm garda jos. Și eu, probabil, am avut această reacție...

Rezultatul tuturor a fost negativ. Sunt bine. Din păcate, Alex mai trebuie să stea câteva zile în spital. Încă obosește foarte tare. Le suntem recunoscători tuturor medicilor! Când ești bolnav, trebuie să ceri ajutorul medicilor. Se pregătesc pentru asta. Niciodată nu am judecat, nu am subestimat un medic. Mama a fost asistentă medicală. Știu ce înseamnă să fii cadru medical. Regret faptul că am lăsat garda jos în câteva momente și nu ar fi trebuit să fac asta.

Mesajul meu ar fi nu lăsați garda jos! E cel mai important lucru în acest moment! Virusul există!“, a conchis Andreea Esca interviul acordat colegului ei, Cosmin Stan. 

 

 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel