Vergil Chiţac, după ce a fost acuzat că şi-a îmbolnăvit colegii de partid de coronavirus: "Nu îi cunosc. Multă sănătate!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Senatorul PNL, Vergil Chiţac, a revenit cu precizări privind ceilalţi membri de partid care au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

"În urma apariției în presă a știrilor conform cărora eu i-aș fi putut infecta cu COVID-19 pe Florin Oancea, Lucian Heiuș și Adrian David în cadrul Biroului Permanent Național al PNL de luni, 9 martie, declar că nu îi cunosc și nu am interacționat cu dumnealor în niciun fel. Le doresc multă sănătate!", a scris liberalul, pe pagina sa de Facebook.

Reacţia vine după ce deputatul PNL Lucian Heiuş, primarul Devei, Florin Oancea, şi administratorul public al municipiului, Adrian David Nicolae, au fost confirmaţi pozitiv la testul coronavirus.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, toţi trei se află în izolare la domiciliu. Aceştia au participat la reuniunea BPN al PNL la care a fost prezent şi senatorul Vergil Chiţac, testat de asemenea pozitiv, dar nu au fost prezenţi şi la reuniunea Biroului Executiv al PNL de vineri.

Odată cu depistarea şi confirmarea celui de-al 101-lea caz de coronavirus, România intră în scenariul al treilea de combatere a virusului COVID-19.

Conform Ministerului Afacerilor Interne, în estimarea iniţială, intrarea în scenariul al 3-lea presupunea "transmiterea susţinută pe scară largă, cu creşterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101 - 2.000 de cazuri)".

Însă, în cursul zilei de sâmbătă, MAI a precizat că o parte din măsurile prevăzute pentru scenariul 3 au fost deja adoptate, iar la acest moment, autorităţile nu au confirmarea faptului că există o "transmitere susţinută pe scară largă" a noului coronavirus.

"Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcţiilor de Sănătate Publică desfăşoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacţilor persoanelor confirmate pozitiv. Totodată, menţionăm faptul că, faţă de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus", a subliniat MAI într-o postare pe pagina de Facebook.

Conform MAI, măsurile deja adoptate care fac parte din scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în scenariul 3, sunt:
* măsuri de distanţare socială, limitarea contactului dintre persoane
* limitarea activităţilor colective
* punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
* raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
* implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităţilor sanitare

În CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate şi/ sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus (COVID-19), precizează MAI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel