Val de decese COVID în Ungaria. Cel mai mare număr de decese într-o zi

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ungaria se confruntă cu un nou val de decese COVID-19. 

Autorităţile sanitare din Ungaria, o ţară care aproape că nu a luat măsuri împotriva celui de-al patrulea val al pandemiei, au informat marţi că 224 de persoane au decedat de COVID-19 într-o zi, cel mai ridicat număr înregistrat din aprilie anul acesta, relatează EFE, scrie Agerpres. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 a crescut cu 128, cu 32 mai multe decât în ziua precedentă, astfel încât numărul total al pacienţilor a ajuns la 7.568.

Număr stabil privind infecțiile 



În ce priveşte noile contagieri, numărul a rămas stabil la 4.311 cazuri, reprezentând jumătate din media contagierilor înregistrate în ultimele şapte zile, potrivit datelor publicate de platforma Our World in Data.

Campania de vaccinare a stagnat în Ungaria, cu 63% din populaţie vaccinată cu schema completă.

În pofida numărului mare de contagieri şi de decese, guvernul ultranaţionalist ungar nu a introdus restricţii severe şi nici nu a dispus închiderea activităţilor, cum s-a întâmplat în primăvara aceasta.

Purtarea măştii rămâne obligatorie în spaţiile publice şi în interior, precum şi în transportul public, în timp ce companiile pot cere angajaţilor să se vaccineze, deşi până acum sunt puţine cele care au recurs la această măsură.

Situația COVID-19 în România 

 

Până astăzi, 7 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.788.260 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.517 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.705.896 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.421 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 43 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 57.260 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 06.12.2021 (10:00) – 07.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 107 de decese (61 bărbați și 46 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel