Val de AMENZI în Ilfov pentru încălcarea regulilor anti-COVID. Au fost razii de amploare pe străzi

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Poliţiştii au aplicat marţi amenzi de 30.000 de lei pentru nerespectarea normelor de protecţie sanitară, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului - Judeţul Ilfov, transmis miercuri. 

Cele 247 de amenzi au fost date de poliţiştii IPJ Ilfov şi poliţiştii locali, în baza Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală ori pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea sau pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii.

ITM Ilfov a dat o amendă de 20.000 de lei, conform Legii nr. 53/2003, DSVSA Ilfov - una de 10.000 de lei, în baza HG nr. 984/2005.

Acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă desfăşurate la nivelul judeţului Ilfov au continuat marţi. Sub autoritatea Instituţiei Prefectului - Judeţul Ilfov, misiunile din ultimele 24 de ore au fost executate de 118 poliţişti, alături de 103 efective reprezentând Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, ISU Bucureşti-Ilfov, Poliţia Locală, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transport Rutier.

Peste 600 de mijloace de transport persoane au fost verificate

 

Forţele de ordine au verificat în sistem integrat 424 de societăţi comerciale şi au legitimat peste 1.042 de persoane pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov cu privire la respectarea interdicţiilor impuse pe timpul stării de alertă. De asemenea, au fost verificate 624 de mijloace de transport persoane.

Verificările vor continua la nivelul judeţului Ilfov şi vor viza condiţiile în care se desfăşoară transportul în comun, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, respectarea de către societăţile comerciale şi persoanele fizice autorizate a interdicţiilor impuse prin legislaţia în vigoare, dar şi protejarea cetăţenilor faţă de practicile comerciale ilicite.

Potrivit datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov, miercuri, ora 15,00, un număr de 1.158 de persoane confirmate cu COVID-19 sunt în izolare la domiciliu, 633 se află în carantină la domiciliu, trei - în carantină instituţionalizată, iar 36 - internate.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov sunt internaţi 71 de cetăţeni cu noul coronavirus, dintre care 12 la ATI.

Până în prezent au fost efectuate 26.219 de teste, 6.762 de persoane au fost confirmate cu COVID-19, s-au vindecat 5.460, 103 au decedat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel