Vaccinarea anti-COVID-19 se extinde în ţară în 90% din cele 370 de centre destinate personalului medical

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, col dr Valeriu Gheorghiţă, a declarat că de luni, 4 ianuarie, activitatea de vaccinare anti-COVID-19 va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical, astfel încât se va ajunge în la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic.

Vaccinarea anti-COVID a personalului medical şi a personalului din centrele Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea a început luni, în patru centre din unităţi sanitare, prima persoană vaccinată fiind directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă, medicul Dan Ponoran.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, în această săptămână se vor administra în judeţ 975 de doze de vaccin pentru angajaţi ai unităţilor medicale şi personal medico-sanitar din cadrul DGASPC şi al centrelor private de îngrijire.

 

În judeţul Alba s-au vaccinat 364 de persoane din sistemul medical

 

Nicio reacţie adversă nu a fost raportată în prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în judeţ, când au fost imunizate 364 de cadre medicale, fiind înregistrată şi o pierdere de vaccin la spitalul din Alba Iulia, potrivit unui comunicat transmis, luni seara, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

„În prima zi de vaccinare anti-COVID, în judeţul Alba s-au vaccinat 364 de persoane din sistemul medical. Având în vedere numărul mare al persoanelor care au ales să se vaccineze, dar şi faptul că până la acest moment nu au fost raportate reacţii adverse şi a existat o singură pierdere de vaccin, prima zi de vaccinare anti-COVID în judeţul Alba poate fi considerată un succes", se menţionează în comunicatul citat.

 

Campania de vaccinare anti-COVID a început în spitalele din judeţul Olt

 

Campania de vaccinare anti-COVID a început luni în spitalele din judeţul Olt, fiind vizat personalul medical din Slatina, Caracal, Corabia şi Balş.

Primii vaccinaţi au fost medicul epidemiolog Cătălin Pătru, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, chirurgul Radu Ene, precum şi directorul de îngrijiri de la aceeaşi unitate sanitară, Mirela Stăncioiu.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel