Un nou sindrom asociat infectării cu noul coronavirus, descoperit la 15 copii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

15 copii din New York au fost internați după ce au prezentat simptomele unui sindrom inflamator care ar putea avea legătură cu infectarea cu noul coronavirus.

Câțiva dintre aceștia au fost diagnosticați cu COVID-19 sau prezintă anticorpi pentru coronavirus, potrivit Știrile PRO TV. Pacienții au avut febră pe o perioadă îndelungată și simptome similare cu boala Kawasaki sau sindromul de șoc toxic.

Această boală provoacă inflamarea pereților arterelor și poate limita circulația sângelui către inimă. Ea se poate tratata și majoritatea copiilor se recuperează, dar în unele cazuri ajunge să fie mortală.

Cel puțin cinci dintre bolnavi au avut nevoie de ventilație și peste jumătate dintre aceștia au fost tratați pentru stabilizarea tensiunii arteriale.

 

Pediatrii din Marea Britanie, avertisment

 

De asemenea, pediatrii din Marea Britanie au avertizat recent asupra unui număr mic de copii care s-au îmbolnăvit cu un sindrom rar care ar putea fi legat de coronavirus.

Societatea medicilor pediatri din Marea Britanie a avertizat asupra unei creșteri a cazurilor de copii grav bolnavi, unii dintre ei depistați cu noul coronavirus, care prezintă „simptome suprapuse de șoc toxic și boala Kawasaki”.

Astfel de cazuri au fost raportate și în Italia și Spania.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel