Un nou caz de variola maimuţei a fost confirmat în România. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 43

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un nou caz de variola maimuţei a fost confirmat în România. 

Ministerul Sănătăţii anunţă că este vorba despre un bărbat cu vârsta de 35 de ani, din Bucureşti. El are o stare de sănătate bună şi se află în izolare.

Numărul cazurilor diagnosticate la noi în ţară a ajuns la 43, iar până acum 13 persoane au fost vaccinate împotriva variolei maimuţei.

Autorităţile informează că România are la dispoziţie 150 de cure de tratament destinat pacienţilor cu forme grave ale infectării cu acest virus.

Vezi și

EMA a autorizat vaccinul contra variolei maimuței

 

A fost autorizat primul vaccin contra variolei maimuței în Europa. Acesta folosește serul conta variolei umane. 

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat vineri că a autorizat extinderea utilizării unui vaccin contra variolei umane pentru a fi folosit împotriva propagării variolei maimuţei, care ar putea primi nivelul de alertă maximă din partea OMS, informează AFP.

''Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a recomandat extinderea indicaţiei vaccinului antivariolic Imvanex pentru a include protecţia adulţilor împotriva variolei maimuţei'', a precizat autoritatea sanitară europeană într-un comunicat.

Vaccinul Imvanex, produs de compania daneză Bavarian Nordic, este autorizat în Uniunea Europeană din 2013 pentru prevenirea variolei. A fost aprobat pentru a fi utilizat împotriva variolei maimuţei având în vedere similitudinea dintre acest virus şi virusul variolei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel