Medic român, mesaj viral după ce o tânără de 23 de ani a murit: "Urăsc sistemul medical din România! Dacă nu sunteți capabili, de ce îi lăsați să moară cu bună știință?"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Situație revoltătoare semnalată de un medic pe un grup de Facebook dedicat cadrelor medicale. Femeia povestește cum o tânără de 23 de ani din Rucăr, fără nici o altă afecțiune în afară de infecția cu SARS COV 2 a murit ca urmare a slăbiciunilor din sistemul românesc de sănătate. Fata a ajuns chiar să fie trimisă acasă, fără să fie băgată în seamă de medicii de la Spitalul Județean Pitești. 

 

Din cele relatate de medic, mama tinerei murise de coronavirus cu o săptămână în urmă. Din nefericire, conform acuzațiilor lansate de medic, totul a început cu o întârziere foarte mare a ambulanței, lovindu-se progresiv de indiferența medicilor

Iată mai jos povestea cutremurătoare, relatată chiar de medic: 

"A murit din cauza Covid-19 azi o studenta de 23 de ani in ATI intr-un spital municipal din tara, fara sa aiba nici o alta patologie anterioara. Mama ei a decedat de Covid acum mai putin de 10 zile intr-un spital judetean. S-a agravat in a 10a zi de boala, dar diagnosticul era cunoscut din prima zi. A asteptat sambata 10h salvarea care nu a venit pt ca nu primise dupa mai multe zile rezultatul la test (facut in spitalul judetean unde a decedat mama ei).

Testul il facuse dupa 7 zile de febra, adusa cu salvarea la spitalul judetean Pitesti, unde nu a fost consultata sau investigata, spunandui-se ca nu se poate fara rezultatul testului. A fost trimisa noaptea acasa la Rucar cu mijloace proprii (??!!).

Eu sunt inca in stare de soc, dar rog colegii care trateaza astfel de cazuri sa-mi explice cum e posibil sa nu iei in seama un asemenea pacient si sa nu poti salva o tanara sanatoasa de 23 de ani, cum?!

Pur si simplu nu a fost consultata, nici tratata la timp, salvarea a luat-o in a 10 a zi, dupa 10 h cu o saturatie de oxigen de 57%, nu a fost dusa firect la ATI si nu a fost intubata, etc.

Cum e posibil asa ceva in orice spital in oricare tara europeana?! Daca nu sunteti capabili sa tratati bolnavi, de ce ii lasati sa moara cu buna stiinta si nu cereti imediat altora care pot sa se ocupe de ei?!

Urasc din toata inima nenorocitul de sistem medical din Romania!", este mesajul revoltător postat într-un grup profesional al medicilor. 

mesaj revoltator medic roman

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel