Tragedie într-un spital din Rusia. Mai multe persoane au murit după ce medicii le-au administrat o substanță ilegală

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Mai multe persoane din Rusia au decedat la un spital public din Sankt-Petersburg. Moartea a fost provocată de niște substanțe chimice pe care doctorii le foloseau în realizarea radiografiilor. Pacienții au prezentat imediat simptome grave. Autoritățile au fost anunțate și investighează doctorii responsabili.

Cel puţin şapte persoane au murit în Rusia după ce s-au intoxicat cu un produs chimic folosit în timpul unor examinări medicale, au anunţat vineri autorităţile, care au reţinut doi medici, potrivit AFP.

Comitetul de Anchetă, însărcinat cu principalele investigaţii criminalistice, a precizat că victimele au murit în perioada decembrie-ianuarie după ce au primit îngrijiri în Centrul de Consultare şi Diagnostic Nr. 1, un spital public din Sankt-Petersburg.

 

Spitalul este acuzat de încălcarea normelor de siguranță ale pacienților

 

„Acest centru, timp de o perioadă lungă, a îngrijit populaţia folosind un produs chimic industrial care nu este înscris pe lista oficială de medicamente şi care nu respectă normele de securitate", a transmis Comitetul de Anchetă într-un comunicat.

Conform presei ruse, produsul era sulfat de bariu, o substanţă înghiţită de pacienţi pentru a permite radiografiile la esofag, stomac şi intestin.

Potrivit unor mărturii publicate în presă, victimele începeau să se simtă rău la câteva ore după procedură.

 

Ce se va întâmpla cu doctorii care au administrat produsul chimic

 

La 28 ianuarie, Comitetul de Anchetă a anunţat moartea primilor trei pacienţi, afirmând atunci că peste 20 de persoane suferă de probleme de sănătate de diferite grade de gravitate după aceste examinări medicale.

Anchetatorii au precizat că i-au reţinut pe directoarea departamentului de radiologie şi pe medicul-şef al unităţii spitaliceşti. Acesta din urmă a fost inculpat pentru "omor prin neglijenţă”.

Comitetul de Anchetă a anunţat de asemenea că a început verificări şi la compania care a furnizat produsul chimic mortal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel