Testele Roche efectuate la domiciliu, aprobate de FDA

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Firma elvețiană Roche a primit aprobarea de urgență de către autoritățile americane pentru a-și vinde testul rapid Covid-19 la domiciliu începând cu ianuarie.

Gigantul farma, La Roche, a anunțat că Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a acordat autorizație de utilizare de urgență pentru testul rapid la domiciliu produs de ea. Testele vor fi disponibile fără prescripție medicală la farmaciile și comercianții cu amănuntul din Statele Unite, începând cu ianuarie 2022, precizează swissinfo.ch.

Testul Covid-19 la domiciliu folosește o probă de tampon nazal care permite persoanelor să se autoteste acasă și să poată interpreta rezultate în aproximativ 20 de minute. Roche menționează ca testul este valabil pentru toate tulpinile cunoscute, inclusiv Omicron.

Testele la domiciliu ale companiei Roche au fost utilizate pe scară largă în Elveția de la începutul acestui an, ele fiind disponibile gratuit pentru populație. Universitatea din Berna a efectuat un studiu din care reiese că testele au detectat 44% din cazurile fără simptome care apoi au fost confirmate pozitive printr-un test PCR.

Compania are un acord de distribuție cu SD Biosensor, și a precizat, într-o declarație, că „are capacitatea de a produce zeci de milioane de teste pe lună pentru a sprijini răspunsul la pandemie”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel