SUA raportează un număr record de peste 100.000 de persoane spitalizate şi peste 2.700 de decese în 24 de ore

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
paceinti_covid_sua
paceinti_covid_sua

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus şi spitalizate în Statele Unite a depăşit miercuri pragul de 100.000 pentru prima de la debutul pandemiei de COVID-19, au anunţat reprezentanţii Covid Tracking Project, în timp ce peste 2.700 de decese asociate acestei maladii au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, un bilanţ zilnic care nu a mai fost atins din luna aprilie, potrivit universităţii Johns Hopkins, informează AFP.

"În prezent există 100.226 de persoane diagnosticate cu COVID-19 şi care sunt spitalizate în Statele Unite, fiind pentru prima dată când spitalizările depăşesc pragul de 100.000", au anunţat reprezentanţii Covid Tracking Project într-un mesaj publicat pe Twitter.

Totodată, în Statele Unite au fost raportate miercuri 2.731 de decese asociate maladiei COVID-19 în ultimele 24 de ore, ridicând bilanţul total la 273.181 de decese de la începutul pandemiei. De asemenea, autorităţile americane au anunţat 195.121 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 într-o singură zi.

Record: 20.000 cazuri noi pe zi, în California



Oficialii americani se tem că situaţia riscă să se agraveze şi mai mult: în această perioadă, peste 150.000 de persoane sunt testate pozitiv cu COVID-19 în fiecare zi în Statele Unite. Specialiştii prognozează o creştere a numărului de contaminări după Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei), o sărbătoare americană marcată în mod tradiţional de deplasările efectuate de milioane de persoane, care călătoresc pentru a fi alături de familiile lor.

California a raportat peste 20.000 de cazuri noi de COVID-19 miercuri, devenind statul american care a înregistrat cel mai mare număr de cazuri într-o singură zi de la declanşarea pandemiei, potrivit Covid Tracking Project, titrat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel