SUA: FDA autorizează vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copii între 5-11 ani

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
EMA evaluează în prezent alte șase medicamente
EMA evaluează în prezent alte șase medicamente

Urmare a recomandărilor unui grup de experți, FDA din Statele Unite a aprobat utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech, pentru grupa de vârstă 5-11 ani. Acesta este primul vaccin împotriva coronavirusului autorizat, în SUA, pentru acea grupă de vârstă.

Potrivit statisticilor, circa 28 de milioane de copii americani sunt eligibili să înceapă procesului de imunizare împotriva Covid-19. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) nu au definit încă modalitatea de administrare a vaccinului, acest lucru urmând a fi discutat săptămâna viitoare.

FDA a publicat pe site-ul său justificarea autorizării printr-un studiu care a arătat că eficacitatea vaccinului Pfizer-BioNTech la copiii cu vârsta între 5 și 11 ani este de 90,7%, menționând că eșantionul a inclus 4.700 de copii din Statele Unite, Finlanda, Polonia și Spania, anunță agenția Reurters.

FDA a făcut precizarea că copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani li se va administra o doză de 10 micrograme de vaccin Pfizer-BioNTech, mai puțin decât doza de 30 de micrograme utilizată la persoanele cu vârsta peste 12 ani, în două doze, la un interval de trei săptămâni.

Statele Unite sunt un alt stat care a aprobat vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani după China, Cuba și Emiratele Arabe Unite.

Și Moderna a prezentat date provizorii care arată că vaccinul său a obținut un răspuns imunitar puternic la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, și așteaptă de la autoritatea de reglementare din SUA autorizarea vaccinului pentru tinerii între 12 și 17 ani, anunță france24.com.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel