SUA: FDA autorizează două vaccinuri împotriva COVID-19 pentru copiii mici

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Marea Britanie: Copiii sub 10 ani vor primi vaccinuri împotriva poliomielitei, deoarece virusul revine pentru prima dată în 40 de ani / Foto: Unsplash
Marea Britanie: Copiii sub 10 ani vor primi vaccinuri împotriva poliomielitei, deoarece virusul revine pentru prima dată în 40 de ani / Foto: Unsplash

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a autorizat vineri două vaccinuri împotriva COVID-19 pentru milioane de copii din SUA, informează Reuters.

Agenţia a autorizat vaccinul companiei Moderna pentru persoane cu vârste cuprinse între 6 luni şi 17 ani şi pe cel produs de Pfizer-BioNTech pentru persoane cu vârste între 6 luni şi 4 ani, anunță publicațiile străine.

 

Autoritățile de reglementare din SUA au autorizat primele injecții cu COVID-19 pentru sugari și preșcolari



Autoritățile de reglementare din SUA au autorizat vineri primele injecții cu COVID-19 pentru sugari și preșcolari, deschizând calea pentru ca vaccinările să înceapă săptămâna viitoare.

Acțiunea Administrației pentru Alimente și Medicamente urmează recomandarea unanimă a comitetului său consultativ pentru vaccinurile de la Moderna și Pfizer. Acest lucru înseamnă că copiii americani sub 5 ani - aproximativ 18 milioane de tineri - sunt eligibili pentru aceste vaccinuri, la aproximativ un an și jumătate după ce vaccinurile au devenit disponibile pentru prima dată în SUA pentru adulți, care au fost cei mai grav afectați în timpul pandemiei.

FDA a autorizat, de asemenea, vaccinul Moderna pentru copiii și adolescenții de vârstă școlară. Vaccinurile de la Pfizer fuseseră anterior singurele disponibile pentru aceste vârste.

 

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă modul de utilizare a vaccinurilor

 

A mai rămas un singur pas: Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă modul de utilizare a vaccinurilor, iar consilierii săi în materie de vaccinuri urmează să discute vineri despre vaccinurile pentru cei mai mici copii și să voteze sâmbătă. O aprobare finală ar urma să vină din partea directorului CDC, Dr. Rochelle Walensky.

La o audiere în Senat, joi, Walensky a declarat că personalul său a lucrat în timpul weekend-ului de sărbătoare federală Juneteenth "pentru că înțelegem urgența acestui lucru pentru părinții americani".

Ea a spus că decesele pediatrice cauzate de COVID-19 au fost mai mari decât cele înregistrate în general în fiecare an din cauza gripei.

"Așa că, de fapt, cred că trebuie să protejăm copiii mici, precum și să protejăm pe toată lumea cu vaccinul și în special să protejăm bătrânii", a spus ea.

 

De săptămâni întregi, administrația Biden se pregătește să distribuie vaccinurile

 

Statele, triburile, centrele comunitare de sănătate și farmaciile au comandat în avans milioane de doze. Autorizația de utilizare de urgență a FDA permite producătorilor să înceapă să expedieze vaccinul în întreaga țară. Vaccinările ar putea începe încă de luni sau marți.

Unii părinți au așteptat cu nerăbdare șansa de a-și proteja micuții.

În timp ce copiii mici nu se îmbolnăvesc, în general, la fel de mult ca și copiii mai mari și adulții de COVID-19, spitalizările acestora au crescut brusc în timpul valului de omicron, iar consilierii FDA au stabilit că beneficiile vaccinării au depășit riscurile minime. Studiile realizate de Moderna și Pfizer au arătat că efectele secundare, inclusiv febra și oboseala, au fost în cea mai mare parte minore.

 

Cele două mărci folosesc aceeași tehnologie, dar există diferențe.

 

Vaccinul Pfizer pentru copiii mai mici de 5 ani are o zecime din doza pentru adulți. Sunt necesare trei injecții: primele două administrate la trei săptămâni distanță și ultima la cel puțin două luni mai târziu.

Cel de la Moderna constă în două injecții, fiecare reprezentând un sfert din doza pentru adulți, administrate la aproximativ patru săptămâni distanță pentru copiii mai mici de 6 ani.

Vaccinurile sunt pentru copii cu vârsta de până la 6 luni. Moderna plănuiește în continuare să își studieze vaccinurile pentru bebeluși cu vârsta de doar 3 luni. Pfizer nu a finalizat planurile pentru vaccinurile la copiii mai mici. O duzină de țări, inclusiv China, vaccinează deja copiii sub 5 ani.

Dr. Beth Ebel, profesor de pediatrie la Universitatea din Washington din Seattle, a declarat că vaccinurile de dimensiuni totale ar fi binevenite în special pentru părinții americani cu copii la grădiniță, unde epidemiile îi pot îndepărta pe părinți de la locul de muncă, ceea ce sporește presiunea financiară.

"O mulțime de oameni vor fi fericiți și o mulțime de bunici vor fi fericiți, de asemenea, pentru că ne-au lipsit acei copii care au crescut atunci când nu ai putut să-i vezi", a spus Ebel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel