Studiu: Cât de importantă este distanțarea socială pentru a combate răspândirea noului coronavirus

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un studiu realizat recent în Elveția demonstrează că distanțarea socială și igiena strictă diminuează infecțiozitatea noului coronavirus.

Un grup de cercetători a realizat un studiu prospectiv asupra unui focar de COVID-19 ce a cuprins o populație de 508 de oameni, predominant bărbați ce erau soldați, cu o vârstă medie de 21 de ani.

Studiul a urmărit numărul de infecții în două grupuri separate. În primul au fost 354 de soldați ce erau infectați înainte de implementarea distanțării sociale. La finalul studiului, 30% dintre aceștia au simțit simptome ale bolii.

În schimb, niciun soldat din celălalt grup, de 154 de persoane, în care infecția a apărut după implementarea măsurilor de distanțare, nu a prezentat simptome ale bolii, în ciuda detectării de ARN viral în nas și anticorpi specifici virusului în organismele lor.

 

Distanțarea socială previne izbucnirea simptomelor bolii

 

Autorii studiului au concluzionat astfel că distanțarea socială nu numai că poate încetini răspândirea SARS-CoV-2 într-un grup de adulți, dar poate, de asemenea, să prevină izbucnirea simptomelor bolii.

Distanțarea socială (inclusiv purtarea măștilor de protecție) ajută chiar și în cazul în care pacienții se infectează cu virusul, pentru că reduce cantitatea virală, și astfel sunt șanse mari ca persoanele infectate să nu resimtă simptome.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel