Studiu american: riscurile majore ale celor care au fost infectate cu Sars-Cov2. Consultați un cardiolog

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Persoanele infectate cu Covid-19, mai multe șanse de a face infarct. Iată care sunt bolile de inimă de care să te ferești
Persoanele infectate cu Covid-19, mai multe șanse de a face infarct. Iată care sunt bolile de inimă de care să te ferești

Studiul american: aritmii, accidente vasculare cerebrale, insuficiență cardiacă printre principalele complicații. Cel mai mare risc este până la un an după infectare.

Cercetătorii americani arată că persoanele care au fost infectate cu Covid-19 au un risc mai mare de a dezvolta complicații cardiovasculare în primul an de la infectare. Problemele de sănătate includ aritmii cardiace, cheaguri de sânge, accident vascular cerebral, boală coronariană, atac de cord, insuficiență cardiacă. 

Chiar și persoanele care anterior nu aveau astfel de probleme sunt îndemnate de specialiști să consulte un cardiolog. Confirmarea vine dintr-o lucrare a cercetătorilor de la Școala de Medicină a Universității Washington din St. Louis și a Sistemului de îngrijire a sănătății pentru afacerile veteranilor din St. Louis, publicată în Nature Medicine.

„Nu este bine ceea ce am sesizat că se întâmplă. Virusul Covid-19 poate duce la complicații cardiovasculare grave și decese, deoarece inima nu se regenerează sau nu se repară cu ușurință după lezare. Acestea sunt boli care vor afecta oamenii de-a lungul vieții”, explică Ziyad Al-Aly, profesor de medicină la Universitatea Washington.

 

Infecțiile cu Covid-19 au contribuit până acum la 15 milioane de cazuri noi de boli de inimă în întreaga lume

 


Peste 380 de milioane de oameni din întreaga planetă au fost infectați cu virusul de la începutul pandemiei. Potrivit cercetării, infecțiile cu Covid-19 au contribuit până acum la 15 milioane de cazuri noi de boli de inimă în întreaga lume. Potrivit analizei cercetătorilor americani, persoanele care s-au infectat cu Covid-19 au avut cu 63% mai multe șanse să aibă un atac de cord și cu 52% mai multe șanse să aibă un accident vascular cerebral. În general, persoanele infectate cu virus au avut cu 55% mai multe șanse decât cele fără Covid-19 de a suferi un eveniment cardiovascular grav, cum ar fi atac de cord, accident vascular cerebral și deces.

Savanții din întreaga lume au observat deja: Covid nu este doar o boală respiratorie, ci una sistemică. Potrivit unei lucrări prezentate la ultima conferință anuală a Asociației Americane de AVC, în cele trei zile de la diagnosticarea bolii, riscul de accident vascular cerebral ischemic crește de zece ori apoi scade treptat în zilele următoare, transmite Il Messaggero.

 

2. Persoanele... (bilant-italia--4-februarie--numarul-cazurilor-covid--in-usoara-scadere--peste-99-500-de-infectii-noi--raportate-in-ultima-zi.jpg)

 

Unul din două cazuri de persoane infectate cu Covid a avut o complicație, renală, respiratorie sau cardiovasculară



O lucrare efectuată în Marea Britanie și publicată în The Lancet a arătat că unul din două cazuri de persoane spitalizate pentru Covid a avut o complicație, renală, respiratorie sau cardiovasculară. Chiar și pacienții tineri fără factori de risc anteriori sunt expuși, transmit cercetătorii. Complicațiile au fost frecvente și în rândul pacienților tineri și anterior sănătoși: 27% dintre cei internați în grupa de vârstă 19-29 de ani și 37% dintre cei 30-39 de ani au avut o complicație, a raportat Calum Semple de la Universitatea din Liverpool, care a coordonat studiul.

Cele mai frecvente complicații sunt complicațiile renale (care afectează aproape unul din 4 pacienți, 24% din eșantion), respiratorii (aproximativ unul din 5 pacienți sau 18% din eșantion), sistemice (unul din șase pacienți sau 16). %).

 

[cieste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel