Spitalul Judeţean Timişoara redeschide „zona roşie”, după creșterea numărului de bolnavi de COVID-19

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a anunţat că unitatea va redeschide “zona roşie”.

Totodată, spitalul va pune la dispoziţie 76 de paturi pentru bolnavii COVID-19, inclusiv paturi de terapie intensivă, după ce medicii Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din oraş au anunţat că nu mai au niciun loc disponibil la ATI pentru cei infectaţi cu SARS-CoV-2.

„Spitalul nostru va redeschide ‘zona roşie’ şi va pune la dispoziţie 76 de paturi pentru bolnavii COVID, inclusiv paturi de terapie intensivă, pentru a creşte semnificativ capacitatea judeţului de a putea trata pe oricine are nevoie”, spune Raul Pătraşcu, într-o postare pe Facebook.

Pătraşcu spune că a avut, marţi, o întâlnire cu managerii spitalelor incluse în planul alb, creionat în luna martie, cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, cu preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi cu preşedintele şi vicepreşedintele Curţii de Conturi, luându-se câteva decizii importante, pentru a se asigura că se face tot ceea ce este posibil pentru cetăţenii comunităţii.

„Institutul de Boli Cardiovasculare va pune la dispoziţie clădirea care cazează Secţia de Reabilitare Cardiovasculară (aproximativ 40 de paturi, dintre care 16 conectate la oxigen) care se va transforma, cu ajutorul DSP Timiş, în secţie exterioară a Spitalului ‘Victor Babeş’ şi va trata exclusiv pacienţi COVID. Mai departe, pregătim o secţie exterioară pentru pacienţii pediatrici, pentru situaţia în care vom avea cazuri mai multe de copii infectaţi”, precizează Pătraşcu.

 

Secţiile ATI nu mai au niciun loc liber pentru bolnavii COVID-19

 

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara adaugă faptul că inclusiv unitatea pe care o conduce intervine pentru a mări semnificativ capacitatea de tratare a tuturor cazurilor de COVID-19, inclusiv cele mai grave. În acest sens, marţi s-a întrunit Comandamentul de Urgenţă al Unităţii Sanitare şi “pe lângă cele 12 paturi de terapie intensivă asigurate în prezent (din care jumătate sunt ocupate) vom redeschide zona roşie - Infecţioase COVID, cu 76 de paturi, toate conectate la oxigen şi capacitate de 11 paturi de terapie intensivă, pentru început”.

Această secţie roşie mărită din clădirea Ortopediei va fi complet operaţională din nou în 7-14 zile, timp în care va funcţiona o zonă roşie temporară, cu capacitate de aproximativ 16 paturi, toate conectate la oxigen, care va deveni operaţională de joi.

Secţia mărită va avea aceleaşi circuite complet separate, cu camere de echipare şi dezechipare /decontaminare, cu acces la bloc operator pregătit şi cu echipe multidisciplinare care vor avea grijă de bolnavi.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea, a declarat, marţi, că secţiile ATI nu mai au niciun loc liber pentru bolnavii COVID-19, urmând ca în zilele ce vin să se opereze o nouă reorganizare, pentru a ajunge la 100 de paturi de terapie intensivă în oraş.

„Vom încerca rapid, în săptămâna aceasta, să transformăm Ortopedia de la Spitalul Judeţean Timişoara şi să revenim la primul plan, din luna februarie, să creăm 60 de locuri şi să preluăm de săptămâna viitoare Secţia de recuperare cardiovasculară ca secţie a Spitalului Victor Babeş. Acolo mai câştigăm 40 de locuri, cu 16 locuri de oxigen. Încercăm ca în cel mult o săptămână şi jumătate să mai câştigăm 100 de locuri”, a precizat Cristian Oancea.

Raportarea de marţi a Prefecturii Timiş arăta că, în ultimele 24 de ore, în judeţ s-au înregistrat 82 de noi îmbolnăviri COVID-19, dintre care 46 în Timişoara.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel