Spitalul Foișor a fost EVACUAT vineri seară. Se transformă în spital COVID

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Spitalul Foișor a fost evacuat vineri, 09 aprilie
Spitalul Foișor a fost evacuat vineri, 09 aprilie

Spitalul de Ortopedie Foișor a fost evacuat, vineri seară, pacienții fiind trimiși acasă sau la alte spitale. Spitalul se transformă în spital COVID.

Spitalul Foișor a fost evacuat, vineri seară, pacienții fiind trimiși acasă sau la alte spitale. Motivul pentru această decizie este transformarea unității în spital COVID.

Zeci de pacienți de la Spitalul de Ortopedie Foișor, din București, au fost evacuați, vineri seara, pentru că s-a decis ca unitatea să devină spital suport COVID. Raed Arafat a dat ordin ca evacuarea să aibă loc în regim de urgență, iar operațiunea a început la ora 18.00. Vlad Voiculescu a semnat ordinul transmis de Raed Arafat.

Spitalul Foișor a fost evacuat. Explicațiile lui Raed Arafat

 

Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen, a declarat la Antena 3 secretarul de stat Raed Arafat. „Sub jumătate din secția de terapie intensivă era ocupată. Sâmbătă dimineață spitalul va începe să primească pacienți COVID”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, în condițiile în care pacienți din București au fost trimiși în alte zone, cu avionul. „Contează orice oră când avem pacienți de terapie intensivă în unitățile de primiri urgențe”, a spus Arafat.

Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis în cursul zilei, spune Arafat, fără a preciza ora.

Spitalul Foișor a fost evacuat în condițiile în care mulți dintre pacienți se deplasau cu greu sau nu se puteau deplasa deloc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel