Spitale noi în România. Ministerul Sănătății: „Cel puţin 25 vor fi construite până în 2026 cu fonduri din PNRR”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
PNRR: Proiecte de peste 410 milioane lei pentru spitale urmează să fie dezbătute în ședința CGMB
PNRR: Proiecte de peste 410 milioane lei pentru spitale urmează să fie dezbătute în ședința CGMB

Ministerul Sănătăţii a publicat, în consultare publică, Metodologia de prioritizare a investiţiilor în infrastructura publică de sănătate prin care vor fi selectate minimum 25 de obiective ce presupun construcţia şi dotarea de spitale, până în 2026, cu fonduri din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Metodologia de prioritizare a investiţiilor în infrastructura publică de sănătate este aferentă "Componentei 12 - Sănătate, Investiţiile 2.1 şi 2.2. Infrastructură spitalicească publică nouă", incluzând echipamentele şi aparatura medicală din cadrul PNRR.

„Prin această componentă, în urma aplicării unor criterii de prioritizare, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiţii ce presupun construcţia şi dotarea de spitale / unităţi spitaliceşti noi la nivel naţional, din lista de 49 de obiective înscrise de către Ministerul Sănătăţii în anul 2021 şi convenite cu Comisia Europeană. Investiţia totală se va ridica la peste 1,7 miliarde de euro”, se arată într-un comunicat al MS.

Noile construcţii vor respecta cerinţele de eficienţă energetică (NZEB), conform legislaţiei naţionale şi standardelor de calitate şi performanţă existente la nivel internaţional.

Includerea în lista proiectelor finanţate prin PNRR va fi propusă de către Ministerul Sănătăţii, respectând prevederile metodologiei de prioritizare. Lista va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern, ulterior demarându-se procedurile de finanţare specifice fiecărei investiţii. 

 

Vezi și 

 

Masca de protecție, din nou obligatorie în România? Nelu Tătaru: Câteva țări din Europa au reintrodus măsura. Cred că și noi vom ajunge acolo

 

Fostul ministru PNL al Sănătății, Nelu Tătaru, nu exclude reintroducerea măștii obligatorii în anumite spații publice.  

Într-un interviu pentru RFI România, în contextul dublării de la o săptămâna la alta a numărului de invfecții Covid-19, Nelu Tătăaru a declarat că nu crede că ar fi utile acum unele măsuri din partea statului, dar că nu exclude reintroducerea măștii obligatorie în spațiile publice închise.

”Câteva țări din Europa au reintrodus această mască în spațiile închise sau în mijloacele de transport în comun. Dacă evoluția va ajunge acolo, cred că și la noi va fi o asemenea măsură” - a spus fostul ministru al Sănătății.

Autorităţile anunţă că aproape 15.000 de români au făcut Covid în ultima săptămână, iar numărul infectărilor va fi în creștere, a avertizat chiar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății, a declarat luni, 11 iulie, că numărul cazurilor de coronavirus s-a dublat săptămânal, în ultimele trei săptămâni, trendul fiind unul ascendent, conform previziunilor.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel