Spania. Mai mulți români au „jumulit” zeci de spanioli de ceasuri și bijuterii. Hoții au folosit o metodă cunoscută pentru a-și „mări veniturile”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Mai mulți români au „jumulit” zeci de spanioli de ceasuri și bijuterii. Hoții au folosit o metodă cunoscută pentru a-și „mări veniturile” FOTO: captură video heraldo.es
Spania. Mai mulți români au „jumulit” zeci de spanioli de ceasuri și bijuterii. Hoții au folosit o metodă cunoscută pentru a-și „mări veniturile” FOTO: captură video heraldo.es

12 români au fost arestați, astăzi, de Poliția Națională din Spania, într-o operațiune comună cu Mossos d'Esquadra, fiind acuzați de furt prin metoda „îmbrățișării”

Poliția Națională, într-o operațiune comună cu Mossos d'Esquadra, a destructurat o organizație criminală itinerantă dedicată furtului de ceasuri și bijuterii de ultimă generație, folosind metoda „îmbrățișării”, în Spania. Agenții au arestat 12 persoane din aceeași familie, cărora li se atribuie săvârșirea a 35 de jafuri cu această metodă, majoritatea în Zaragoza și Barcelona, ​​dar și în Valencia și nu este exclus ca în mai multe provincii. 

5. -imagine fara descriere- (spania--mai-multi-romani-au-jumulit-zeci-de-spanioli-de-ceasuri-si-bijuterii--hotii-au-folosit-o-metoda-cunoscuta-pentru-a-si-mari-veniturile-5.jpg)

Toate victimele sunt persoane în vârstă, în special cei lipsiți de apărare, de care infractorii se apropie bine dându-se a cineva cunoscut sau cu scuza de a le cere indicații. Din acest motiv, Poliția recomandă insistent ca cetățenii să fie precauți față de persoanele despre care nu știu nimic și care îi abordează într-un mod foarte afectuos. 

„Obiectivul este să te apropii suficient pentru a fura bijuteriile fără ca victima să observe. Cele care au comis furturile sunt femeile din familia de români, în timp ce bărbații așteptau în apropiere într-un vehicul pentru a le lua și dispar de la fața locului imediat ce au obținut prada”, potrivit oamenilor legii. „Când bijuteriile obținute prin metoda îmbrățișării sunt foarte valoroase, sunt imediat scoase din țară”

4. -imagine fara descriere- (spania--mai-multi-romani-au-jumulit-zeci-de-spanioli-de-ceasuri-si-bijuterii--hotii-au-folosit-o-metoda-cunoscuta-pentru-a-si-mari-veniturile-4.jpg)

„De asta te-am adus din România!” Coșmarul unei românce, exploatată în Spania: I s-a promis un loc de muncă la restaurant

 

Tehnica „scalping”

 

La conferința de presă de la Sediul Poliției Aragon, autoritățile au raportat că în cele șapte percheziții domiciliare care au fost efectuate au fost găsite numeroase bijuterii (lanțuri, ceasuri, broșe, cercei), 4.000 de euro numerar, documentație falsă și telefoane mobile, printre altele. 

2. -imagine fara descriere- (spania--mai-multi-romani-au-jumulit-zeci-de-spanioli-de-ceasuri-si-bijuterii--hotii-au-folosit-o-metoda-cunoscuta-pentru-a-si-mari-veniturile-2.jpg)

În plus, în anchetă, denumită „Yapeyú-Amusca”, au mai fost arestate încă trei persoane din organizația criminală, specialiști în jafuri folosind tehnica „scalping”, adică infractori care selectează bătrânii care merg singuri să scoată bani de la bancomate. Se apropie foarte mult de ei pentru a vedea codul PIN care formează și apoi iau fără grijă cardul. 

Români din Spania, trafic cu mașini de lux de milioane de euro. Le furau, le schimbau seriile de șasiu și le vindeau în toată Europa

 

Românii au schimbat între ei provinciile pentru a îngreuna recunoașterea lor de către Poliție

 

Comisarul provincial din Zaragoza și inspectorul Diviziei de Investigații Criminale din Barcelona, ​​împreună cu managerii operaționali ai ambelor forțe de poliție, au declarat că ancheta a început în iulie 2021 când au început să fie depistate fapte penale comise cu metoda „îmbrățișării” în orașul Zaragoza. Tehnica s-a repetat în aprilie anul trecut în același oraș și în alte părți ale Spaniei.

3. -imagine fara descriere- (spania--mai-multi-romani-au-jumulit-zeci-de-spanioli-de-ceasuri-si-bijuterii--hotii-au-folosit-o-metoda-cunoscuta-pentru-a-si-mari-veniturile-3.jpg)

Anchetele au permis să descopere că membrii aceleiași familii ar fi comis acest tip de jaf în diferite părți ale Spaniei și că și-au creat bazele principale de acțiune în provinciile Barcelona, ​​Murcia și Valencia. Agenții au aflat că, din acele provincii, membrii organizației criminale erau repartizați în toată Spania și că au făcut și schimb de zone de operare pentru a îngreuna recunoașterea lor de către Poliție. 

Un român, victima unei femei din Spania care îl reclamase că a violat-o. Răsturnare de situație

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel