Români din Spania, trafic cu mașini de lux de milioane de euro. Le furau, le schimbau seriile de șasiu și le vindeau în toată Europa

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Autoritățile din Spania au destructurat un grup infracțional din care făceau parte mai mulți români, responsabili pentru furtul a zeci de mașini de lux. Hoții modificau seriile de șasiu și le vindeau ulterior pe piața neagră. 11 români au fost arestați în acest dosar.  

 

O acțiune condusă de Garda Civilă din Spania a dus la arestarea a 11 români, precum și a altor persoane de origine spaniolă, marocană și suedeză, acuzați că fac parte dintr-o organizație infracțională care fura mașini de lux, modificau seriile de șasiu și le vindeau pe piaa neagră. Potrivit publicației spaniole La Vanguardia, grupul, format majoritar din români, comercializa aceste vehicule pe piața second-hand din alte țări europene.

Percheziție într-un depozit din Malaga

 

Operația numită Sauce 21, care se concentra pe mașinile de lux furate și modificate în Spania, a început în februarie 2021. Autoritățile au avut suspiciuni în privința activității care se desfășura într-un depozit din zona industrială Campillos. După cercetări amănunțite, s-a descoperit că depozitul găzduia mai multe mașini care fuseseră supuse modificărilor. Ca urmare, autoritățile au efectuat o percheziție și au confiscat șapte mașini de ultimă generație, toate furate și modificate.

Analizând documentația găsită, s-a stabilit că este vorba de o grupare infracțională organizată cu sediul în Malaga.

Cum furau mașini de lux și le vindeau ulterior

 

Mașinile de lux furate și modificate în Spania erau vândute în alte țări cu o nouă identitate. Acestea erau furate în diverse locații din Spania, transportate la depozitul din Campillos și modificate. Au fost adăugate autocolante contrafăcute cu diferite date de fabricație, identice cu cele originale și distribuite în diferite zone ale vehiculului.

Seriile de șasiu erau modificate prin intermediul unui software piratat în computerul de bord al mașinii. Această procedură permitea evitarea verificărilor ulterioare la care ar fi putut să fie supuse în timpul transferului în țară de destinație, în atelierele mecanice și în stațiile ITV din țară în care intenționau să obțină înmatricularea.

Mașinile de lux erau vândute din Belgia

Mașinile erau vândute din Belgia în toată Europa

 

După modificarea tuturor datelor de identificare, mașinile erau transferate în Austria sau Belgia, unde obțineau o înmatriculare temporară. Apoi, erau puse în vânzare pe piața de vehicule la mâna a doua. Pentru a le vinde, organizația folosea pagini web specializate în vânzarea de mașini second-hand la nivel internațional.

Grupare infracțională organizată era condusă din Spania de un cuplu din Malaga, iar membrii ei erau formați din 11 români, 4 spanioli, 3 marocani și un suedez, stabiliți în diferite zone din Spania, Austria și Belgia.

Prin intermediul rețelei Europol au fost solicitate informații din 11 țări europene, cum ar fi Austria, Germania, Italia, Ucraina, România, Bulgaria, Franța, Belgia, Ungaria, Polonia și Republica Cehă. Astfel au fost obținute numeroase indicii și probe utile anchetei.

Un număr de 14 din cele 19 mașini furate și modificate au fost recuperate. Unele dintre ele nu au putut fi recuperate, fiind vândute pentru piese sau folosite ca piese de schimb pentru alte vehicule modificate, mai scrie sursa citată.

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel