Spania. Un român dintr-o bandă de infractori sexuali a fost arestat. "Dacă unul dintre noi o dă în bară, vom merge toți la închisoare"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania. A primit doar șase ani de închisoare, deși a încercat să înjunghie mortal un român. Motivul: tulburare psihică / Foto: Unsplash
Spania. A primit doar șase ani de închisoare, deși a încercat să înjunghie mortal un român. Motivul: tulburare psihică / Foto: Unsplash

Un român care făcea parte dintr-o bandă de infractori sexuali din Barcelona a fost arestat. Banda era condusă de un cubanez și era formată din patru membri. Toate persoanele vinovate au fost prinse de poliție.

Trei victime au denunțat faptele și au afirmat că au fost capturate de aceeași persoană, cubanezul Alejandro Raúl P.C., prin intermediul rețelelor de socializare.

Acesta conducea o bandă de agresori sexuali cunoscută sub numele de "La Manada de Castelldefels", din care făcea parte și un român.

Agresor sexual român prins în Spania

 

Alejandro Raúl P.C., în vârstă de 34 de ani, cunoscut și sub numele de "Cuba" sau "el Cubano", se află în arest preventiv împreună cu ceilalți patru membri ai grupului, pentru cinci infracțiuni de agresiune sexuală și alte trei infracțiuni de abuz, 

Cei cinci arestați au vârste cuprinse între 30 și 35 de ani, majoritatea sunt din Castelldefels și sunt de naționalitate spaniolă, cubaneză și română.

Potrivit informațiilor din diverse surse, bărbații ar fi comis cel puțin trei infracțiuni de acest tip în primăvara anului 2021, deși autoritățile presupun că ar putea fi vorba de încă două. 

 

Grupul a acționat în mod organizat pentru a recruta fete și a le agresa sexual

 

Până în prezent, trei victime au denunțat faptele și au declarat că au fost convocate de aceeași persoană, Alejandro Raúl P.C., prin intermediul rețelelor de socializare și al site-urilor de întâlniri precum Tinder și Badoo, pentru a participa la petreceri clandestine la casa unui membru al grupului, cu pretextul că localurile de noapte erau închise din cauza coronavirusului. 

Prima plângere a fost făcută în 2021, care a dus la o anchetă a poliției și la identificarea altor două victime. Toate cele trei fete l-au indicat pe cubanezul în vârstă de 34 de ani, un tehnician în farmacie, ca fiind liderul bandei și cel care a facilitat violurile celorlalți membri ai grupului.

Din investigații și din examinarea discuțiilor dintre victime și agresori a reieșit că, deși fetele au fost de acord să participe la petreceri și să se implice în anumite practici sexuale, după ce au consumat alcool și droguri, bărbații le-au atacat și le-au filmat, iar apoi au distribuit imaginile prin intermediul grupului WhatsApp "K-Team", care era folosit pentru a căuta femei și a se înțelege între ei.

În ordonanța sa, magistratul din Barcelona, care anchetează acest grup, a explicat că inculpații și-au normalizat practicile, "denigrând femeile", până la punctul de a comenta faptele într-un mod glumeț. 

"Dar nu este vorba despre viol sau altceva, nu-i așa? Este un cuvânt înfricoșător, știți cum stau lucrurile. Violul ar însemna să mergi pe stradă, să prinzi o fată, să o legi și toate cele. Poate că aici ea a spus că nu vrea să facă totul și am făcut-o noi sa vrea, e altceva", se arată în chat-ul unuia dintre acuzați.

 

Banda de agresori a încercat să ascundă dovezile

 

Potrivit presei, "El Cubano" știa că într-o zi ar putea fi arestat și i-a avertizat pe cei implicați, care au șters înregistrările apelurilor și mesajelor. 

Cu toate acestea, din conversațiile extrase, se poate observa că toți au acționat la ordinele acestui individ. Acesta a capturat fetele și le-a "oferit" ca și cum ar fi fost proprietatea sa.

În conversațiile lor, aceștia și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la consecințele acțiunilor lor: "Dacă unul dintre noi o dă în bară și se enervează și spune adevărul, vom merge cu toții la închisoare", a spus altul, conform presei străine.

Din cauza probelor, la 21 noiembrie, judecătoarea a dispus ca cei cinci deținuți să fie trimiși la închisoare fără cauțiune, având convingerea că au acționat ca un "grup organizat" pentru a supune tinerii la "acte de prădare sexuală", potrivit unui raport al Mundo Deportivo.

Potrivit avocatei unuia dintre acuzați, Beatriz Uriarte, apărarea a cerut ca celelalte două victime, precum și cei cinci acuzați, să depună din nou mărturie în fața judecătorului, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel