Spania își extinde capacitatea de testare printr-o metodă inovatoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Capacitatea de a diagnostica Covid-19 în Spania va fi extinsă, începând de săptămâna viitoare, datorită unui nou tip de test care analizează direct secvențele ARN găsite în probele recoltate.

Noul test dezvoltat de compania farmaceutică Grifols, denumit tehnic TMA, funcționează în același mod ca testele PCR care au fost utilizate pentru a diagnostica Covid-19 de la începutul epidemiei. În ambele cazuri, un eșantion din exudatul faringian este obținut cu un tampon, materialul genetic este amplificat cu o enzimă din grupul polimerazei și se verifică dacă eșantionul conține material genetic al virusului.

În testele care au fost făcute pentru a verifica beneficiile testului TMA, pe baza eșantioanelor de la 2500 de pacienți, rezultatele au fost superioare celor ale PCR, explică Daniel Fleta, directorul operațiilor la Grifols, citat de La Vanguardia.

Grifols evită să ofere un număr specific de câte teste ar putea fi efectuate pe zi „pentru că nu depinde de noi“, spune Fleta, dar, din primele estimări, capacitatea de diagnostic a Covid disponibilă în Spania ar fi extinsă astfel cu aproximativ 20.000 de teste pe zi.

Creșterea capacității de diagnostic este considerată esențială pentru planul de descărcare propus de Guvern, care intenționează să efectueze teste de detectare a coronavirusului în toate cazurile suspecte de Covid-19, fie pentru că au simptome de infecție respiratorie, fie pentru că au fost în contact recent cu cazuri confirmate de boală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel