Sorina Pintea, despre cazul pacienților legați de pat: "DSP verifică în ce condiţii au fost ţinuţi pacienţii"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat că Direcţia de Sănătate Publică este deja la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei din judeţul Maramureş, unde verifică, în limita competenţelor, condiţiile în care au fost ţinuţi pacienţii cu dizabilităţi.

Sorina Pintea a precizat că pacienţii internaţi la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, despre care Centrul de Resurse Juridice (CRJ) avertiza, marţi, că sunt închişi în cuşti, legaţi cu cămăşi şi fâşii din cârpe de paturi, cerând intervenţia Ministerului, că aceştia sunt pacienţii unui centru de recuperare aflat Direcţiei pentru protecţia persoanelor cu handicap din subordinea Ministerului Muncii.

„Eu oricum aveam o vizită programată la Spitalul Psihiatrie din Sighet. Am fost la Poiana Mare din judeţul Dolj. De la Sighet, voi merge la Iaşi. Voi vedea exact ce se întâmplă cu pacienţii acelui centru dar şi cu pacienţii aflaţi în secţia de psihiatrie a Spitalului Municipal Sighet", a precizat ministrul.

Pintea a mai anunţat că este deja efectuat un control in acel spital: „Direcţia de Sănătate Publică este deja acolo şi verifică, în limita competenţelor pe care le avem, condiţiile în care au fost ţinuţi aceşti pacienţi".

„Eu am înţeles că era un spaţiu temporar, dar îmi aduc aminte că inclusiv spaţiile care se utilizează temporar pentru o activitatea medicală trebuie să fie autorizate şi trebuie să fie ocupate cu acordul DSP. Verificăm aceste lucruri", informează ministrul.

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) avertiza, marţi, că la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei din judeţul Maramureş persoane cu dizabilităţi psihosociale şi intelectuale sunt închise în cuşti, altele fiind legate cu cămăşi şi fâşii din cârpe de paturi, cerând intervenţia ministrului Sănătăţii, conform Mediafax.ro.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel