Sondaj: Majoritatea germanilor își doresc reguli mai stricte pentru persoanele nevaccinate

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Majoritatea germanilor sunt favorabili unor reguli mai aspre pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19 pentru a limita răspândirea pandemiei, indică rezultatele unui sondaj de opinie realizat de YouGov, publicate marţi de dpa. 

Aproximativ 31% dintre persoanele intervievate s-au declarat pentru implementarea mai strictă a regulilor în virtutea cărora doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19 şi cele care au trecut prin boală vor putea avea acces în locuri precum restaurante, cinematografe sau săli de concert.

În acelaşi timp, 19% dintre germani sunt de părere că accesul ar trebui extins şi la persoanele nevaccinate care arată un test negativ la COVID-19, iar 18% cred că toate restricţiile ar trebui să fie ridicate.

Ţara vecină Austria a introdus luni reguli mai stricte care nu permit accesul persoanelor nevaccinate anti-COVID-19 în baruri, săli de fitness şi saloane cosmetice, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Germania nu dispune însă de asemenea reguli la nivel naţional; doar landul Saxonia a introdus măsura ca accesul în restaurante, discoteci şi la evenimente indoor să fie permis doar celor vaccinaţi cu schema completă sau celor care pot face dovada trecerii prin boală. În alte landuri germane le revine operatorilor de restaurante sau organizatorilor de evenimente să decidă dacă aplică astfel de reguli.

Unii experţi susţin extinderea testării în rândul persoanelor vaccinate şi a celor trecute prin boală, în special în zonele cu risc crescut.

Sondajul YouGov a fost realizat în perioada 5-8 noiembrie, pe baza unor interviuri online, pe un eşantion de 2.091 de persoane adulte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel