Şeful Asociației ATI, apel către români: "Când porţi mască, există o şansă mare să faci o formă uşoară sau asimptomatică"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Preşedintele Asociației de Anestezie și Terapie Intensivă, Dorel Săndesc, îndeamnă românii să respecte regulile de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus. Medicul susţine că ignorarea acestor reguli va duce la creştere numărului de cazuri COVID.

 

 

Dorel Săndesc consideră că măştile de protecţie trebuie purtate, deoarece ne pot feri de formele grave ale virusului. "Din păcate, iată, vedem că nu aplicăm singurele măsuri care ne pot asigura diminuarea numărului de cazuri grave și evitarea unei situații critice în care să se recurgă din nou la lockdown. Măștile nu doar că scad numărul de cazuri, dar s-a văzut că atunci când porți mască, chiar dacă vei fi infectat, există o șansă mare să faci o formă ușoară sau asimptomatică", a declarat Dorel Săndesc la Europa FM, citat de romaniatv.net.

De asemenea, şeful ATI România susţine că în momentul de faţă secţiile pentru pacienţii aflaţi în stare gravă fac faţa valul de nou infectaţi. Cu toate acestea, în judeţele Cluj Napoca şi Timiş nu mai există locuri libere la ATI sau sunt foarte puţine.

"Am colegi detașați la Ploiești, Turnu Severin, Orșova, Lugoj, Arad, la alte spitale din Timișoara din linia unu sau doi de luptă. Acest fenomen există și chiar e salutară solidaritatea colegială pe care am întâlnit-o și s-a manifestat de la început", a mai spus Dorel Săndesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel