Sedentarismul, studiu OMS

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Potrivit unui studiu al Organizației Mondiale a Sănătății, adolescenții din întreaga lume își pun în pericol sănătatea neexercitând suficientă mișcare. 

Raportul publicat vineri, pe baza datelor colectate de la 1,6 milioane de tineri din 146 de țări, a constatat că peste 80% dintre adolescenții cu vârste între 11 și 17 ani nu respectă recomandarea OMS cu privire la efectuarea a cel puțin o oră de activitate fizică la zi. 

Cu toate acestea, cele mai grave înregistrări au fost obținute în Filipine cu 93% și Coreea de Sud cu 94%, urmate de Bangladesh cu 63 % și Singapore cu 70%.

Conform aceluiași studiu, publicat de Organizația Mondială a Sănătății, la nivel global, fetele sunt mai inactive decât băieții. 85% dintre fete și 78% dintre băieții chestionați au afirmat că nu reușesc să atingă obiectivul unei ore de exercițiu zilnic. 

Unul dintre coautorii raportului, specialist în activitate și sănătate, a declarat că patru adolescenți din cinci nu experimentează plăcerea și beneficiile sociale, fizice și psihice ale activității fizice obișnuite, iar un alt coautor, expert în domeniul OMS pentru boli netransmisibile, a afirmat că comportamentul sedentar poate fi datorat, în parte, expansiunii rapide a tehnologiei digitale, ceea ce înseamnă că tinerii petrec mai mult timp pe telefoane, tablete și alte tipuri de ecrane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel