Secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean Vâlcea, reabilitată de părinţii dintr-o comunitate online (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean Vâlcea a fost renovată de părinţii dintr-o comunitate online. Asociaţia LaPrimulBebe a organizat strângerea de fonduri la care au participat şi firme.

415.000 Euro a strâns Asociaţia LaPrimulBebe în cadrul campaniei umanitare de 6 zile BunVenit, cu ajutorul mamelor şi a taţilor din comunitatea sa online. Banii au fost folosiţi pentru renovarea secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean Vâlcea.

În total au fost renovate 27 de încăperi din secţia de 708 de metri pătraţi, printre care sunt 10 saloane, camera de gardă, camera de ecograf, izolatoarele de terapie şi post-terapie, camerele medicilor şi ale asistentelor, băile, camerele tehnice şi de depozitare şi sălile de aşteptare.

De asemenea, au fost înlocuite tâmplăria, instalaţia sanitară şi de alarmare la incendiu şi a fost reparată faţada. Reabilitarea a durat cinci luni, iar secţia a fost dată în folosinţă în aprilie, potrivit Mediafax.

„Trecând peste covid-ul care a afectat echipele de lucru, trecând de dificultatea mutării unei secții întregi în altă parte, trecând peste întârzierile inerente din vremea pandemiei la Vâlcea ne-am bucurat de susținerea managementului spitalului și chiar a Consiliului Local, care s-a implicat și a refăcut odată cu lucrările noastre instalația de gaze și de internet, alocând buget și pentru un ecograf.

Renovările pe care LaPrimulBebe le face nu schimbă doar viața mamelor, a copiilor și a medicilor care lucrează zi de zi acolo, ci schimbă mentalități. Acesta este cel mai prețios lucru .La Vâlcea, după ce au văzut secția neonato renovată, alte secții și-au dorit și ele schimbare, și chiar în acest moment se desfășoară renovări pe un alt etaj“, se arată într-un mesaj al comunității online La Primul Bebe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel