Se SCHIMBĂ „istoria“ COVID-19 în Italia: Virusul, identificat încă din noiembrie 2019 în analizele unui copil

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Sars-CoV-2 a fost prezent în Italia deja din noiembrie 2019, cu trei luni înaintea pacientului zero” din Codogno. Acest lucru este demonstrat de tamponul orofaringian al unui copil de 4 ani, dus la urgențe atunci cu simptome respiratorii și vărsături.

A doua zi, pe pielea copilului au apărut pete de rujeolă, dar nu aceasta a fost boala infecțioasă care l-a afectat.

Tamponul, analizat ulterior, a arătat că motivul îmbolnăvirii copilului a fost coronavirusul, cu cel puțin trei luni înainte de apariția oficială a virusului în Italia, cu așa numitul „pacient zero” din Codogno.

Potrivit Corriera della Sera, acest lucru a fost dezvăluit de un studiu realizat de Universitatea de Stat din Milano, publicat în revista Emerging Infectious Diseases.

Infecția cu Sars-CoV-2 poate provoca simptome similare bolii Kawasaki

 

„Ideea a fost de a investiga ulterior toate cazurile de boală exantematoasă identificate în Milano de rețeaua de supraveghere a rujeolei și rubeolei în perioada septembrie-februarie, rezultate negative în investigațiile de laborator pentru rujeolă”, explică Silvia Bianchi, una din autoarele lucrării. Infecția cu Sars-CoV-2 poate provoca simptome similare bolii Kawasaki, comune pentru alte infecții virale, cum ar fi rujeola.

Faptul că virusul circula de ceva vreme era o ipoteză plauzibilă, spun cercetătorii, având în vedere impactul brusc și violent al pandemiei. Răspândirea lungă și nerecunoscută a coronavirusului în nordul Italiei ar putea explica, cel puțin parțial, impactul devastator și evoluția rapidă a primului val.

Studiul, coordonat de Elisabetta Tanzi, a fost realizat în laboratorul acreditat OMS (Organizația Mondială a Sănătății) pentru supravegherea rujeolei și rubeolei, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel